Champions

El Wolfsburg posa a prova l’hegemonia històrica del Lió

UEFA Women’s Champions League. El conjunt alemany, botxí del Barça en les semifinals, és el darrer escull abans del títol per al campió de les últimes quatre copes d’Europa

Encara queda força camí perquè es produeixi una certa democratització en el cim del futbol europeu. El Lió manté les millors jugadores al continent amb un bloc i una tradició guanyadora que li ha donat fins ara quatre copes d’Europa consecutives. La cinquena està en joc en la final d’avui (20 h, Gol) que enfrontarà l’equip francès i el Wolfsburg. Les alemanyes arriben reforçades després d’haver derrotat el Barça, en un partit en què les blaugrana els van passar per sobre.

La trajectòria del Lió està per sobre de qualsevol discussió ja que ha disputat nou de les últimes onze finals i no han perdut un partit des del maig del 2018. El París Saint-Germain va ser l’últim equip que li va guanyar un enfrontament, precisament el seu rival a les semifinals en què les de Jean-Luc Vasseur van patir més del compte per vèncer per la mínima i amb una jugadora menys per l’expulsió de Parris, que serà baixa avui. El principal maldecap de l’entrenador francès és el d’haver de substituir la davantera –Le Sommer es postula com la principal alternativa– ja que no està clar que Hegerberg, lesionada, pugui jugar. La jugadora noruega és una de les estrelles mundials havent marcat 49 gols en 43 partits en la competició des que va arribar al Lió però no ha disputat ni els quarts ni les semifinals i és poc probable que avui es vesteixi de curt.

Al davant, el Wolfsburg, amb tot l’equip sa, haurà de millorar molt si vol fer front al campió francès. “El partit del Wolfsburg contra el Barcelona ens va servir per adonar-nos d’algunes coses sobre el rival”, comenta el tècnic del Lió, Jean-Luc Vasseur: “Però no jugarem com el Barcelona perquè nosaltres tenim la nostra identitat.”

6 Partits guanyats X

0 Partits empatats X

0 Partits perduts X

32 Gols a favor 30

1 Gols en contra 1

LA PRÈVIA

El Lió es beneficia de tenir un equip consolidat al llarg dels anys amb grans jugadores
Stephan Lerch
entrenador del wolfsburg
El partit contra el Barça ens ha servit per adonar-nos dels punts febles del Wolfsburg
Jean-Luc Vasseur
entrenador del lió
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)