Internacional

El monocultiu bavarès

Bundesliga. Avui torna la lliga a Alemanya i el Bayern vol mantenir la seva tirania i guanyar la novena lliga consecutiva. Els aspirants, el Dortmund i el Leipzig, esperen trencar el ritual muniquès

Arriba el final de temporada i en la foto de campió de la Bundesliga sempre apareix el Bayern de Munic. El ritual s’ha reproduït de manera rutinària els darrers vuit anys. Ni el conat de crisi dels curs passat amb l’entrada de Hans Flick a la banqueta ha capgirat les coses. Tot el contrari, els bavaresos s’ho van emportat tot a Alemanya (lliga i copa) i també van regnar a Europa, on van aixecar la Champions a Lisboa. Un triplet que fa encara més temible al Bayern de Munic. Un equip, a ulls dels seus rivals, indestructible i que amb Flick va mostrar una regularitat endimoniada perdent només un partit sota la seva batuta. El Bayern cerca mantenir la seva tirania i lluny de perdre efectius encara ha incrementat la seva potència ofensiva amb la incorporació de Leroy Sané. És el gran fitxatge de la Bundesliga. L’extrem alemany torna a la Bundesliga després de quatre anys al Manchester City. Sané busca els minuts i el protagonisme que no ha tingut amb Pep Guardiola i trobarà aixopluc amb Hans Flick, que el coneix de la seva època a la sub-21. L’únic interrogant que tindrà el Bayern és esbrinar com li afecta la sortida de Thiago. El migcampista enllesteix la seva sortida al Liverpool a la recerca de nous reptes després de guanyar-ho tot amb els muniquesos.

Més enllà d’això, el Bayern té la plantilla més competitiva del campionat amb la columna vertebral de sempre formada per Neuer, Boateng, Kimmich i Lewandowski, a la qual s’ha d’afegir un rejovenit i combatiu Thomas Müller. Aquest eix vertebrador està trufat d’altres grans jugadors que eixamplen el nivell competitiu d’una plantilla amb un fons d’armari interminable amb futbolistes com Davies, Serge Gnabry, Leon Goretzka, Kingsley Coman, Benjamin Pavard, Lucas Hernández i Niklas Süle.

Les alternatives per trencar el monocultiu bavarès porten el nom del Borussia Dortmund i el Leipzig. L’equip de la conca del Ruhr és, per antonomàsia, el contrapunt al Bayern en els darrers anys, però el curs anterior s’hi va afegir el Leipzig, que durant el primer tram de la temporada es va situar lider i, amb els mals resultats del Bayern, semblava un ferm candidat per assolir el títol. Però la lliga es va fer massa llarga i va perdre pistonada. El Dortmund i el Leipzig han après la lliçó i armat amb sengles equips joves tenen prou potencial per destronar el Bayern. El Dortmund espera treure profit de la societat formada per Haaland i Jadon Sancho, dos futbolistes de talla mundial tot i la seva joventut. Per agafar experiència, el Borússia ha contractat els serveis de l’experimentat Emre Can i ha incrementat la seva colònia anglesa amb l’arribada de Jude Bellingham. El mig de 17 anys és un dels gran valors de futur del futbol britànic i esperen repetir la gran jugada feta amb Sancho.

Per la seva banda, el Leizig manté el bloc de l’any passat que el va portar a lluitar per la lliga i jugar les semifinals de la Champions. Un bloc fort però sense Timo Werner, el seu gran golejador. Hee-Chan Hwuang és l’elegit per suplir-lo.

Tornada sense públic

La Bundesliga donarà el seu tret de sortida, aquest vespre, amb la disputa del partit entre el Bayern i el Schalke (20:30 h) però tot i les perspectives inicials ho seguirà fent sense públic. L’alcalde de Munic ho ha prohibit per un repunt en les infeccions per la Covid-19. “Deixar entrar gent a l’estadi seria donar una imatge equivocada”, va dir el cap del consistori muniquès.

Leroy Sané
Bayern Munic 49 milions
Emre Can
Borussia Dortmund 25 milions
Jude Bellingham
Borussia Dortmund 23 milions
Hee-Chan Hwuang
Leipzig 15 milions
Jhon Córdoba
Hertha Berlin 15 milions
André Silva
Eintracht Frankfurt 9 milions
Alexander Schwolow
Hertha Berlin 8 milions
Kasim Adams
Hoffenheim 8 milions
Ondrej Duda
Colonia 7 milions
Felix Uduokhai
Augsburg 7 milions
Leandro Bittencourt
Werder Bremen 7 milions
Sebastian Anderson
Colonia 6,5 milions
Bartosz Biatek
Wolfsburg 5 milions
Maxence Lacroix
Wolfsburg 5 milions
Gregor Kobel
Sttuttgart 4 milions
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)