Internacional

Algú podrà superar la Juve?

Serie A. Comença la lliga italiana, que només ha vist un campió en les últimes nou temporades. L’Inter intenta construir una gran plantilla per assaltar el seu regnat

Avui, amb un Fiorentina - Torí, comença la Serie A, l’última de les grans lligues europees que van acabar la temporada passada. Ho va fer amb la victòria del Juventus. Com és habitual. Nou títols consecutius, ha aconseguit l’equip de Torí. Liderat per Cristiano Ronaldo, torna a ser el gran favorit. Estrena tècnic en la figura d’Andrea Pirlo, substitut de Maurizio Sarri després que el Juventus fos eliminada per l’Olympique de Lió en els vuitens de final de la Champions. Manté el bloc de la temporada passada, amb l’intercanvi de jugadors fet amb el Barça entre Pjanic i Arthur com a operació més destacada. Abans que tanqui el mercat, busca un davanter centre que ajudi Cristiano Ronaldo en tasques ofensives. Ha negociat amb Luis Suárez i ho està fent amb Dzeko (Roma).

El principal rival del Juventus hauria de ser l’Inter de Milà, amb bona economia des que el xinès Steven Zhang és propietari del club. Segon el curs passat a un punt del Juventus i finalista de l’Europa League, aquesta temporada vol guanyar títols. De moment ha aconseguit mantenir Lukaku i Lautaro, ha recuperat Alexis Sánchez i busca un altre davanter per completar un pòquer de luxe. A més, ha recuperat també Perisic, que estava cedit al Bayern de Munic, i ha fitxat el lateral Achraf Akimi, per qui ha pagat 40 milions d’euros al Real Madrid, diners que han sortit del traspàs de Mauro Icardi al PSG, equip en què ja jugava com a cedit. Espera també l’arribada d’Arturo Vidal des del Barça, una vegada deixi l’equip Diego Godín, que anirà al Càller. Antonio Conte tindrà un gran equip per mirar de posar fi a la tirania del Juventus.

L’equip que més espectacle va donar a Itàlia, i també moltes vegades a Europa, la temporada passada va ser l’Atalanta de Gian Piero Gasperini. La DEA es va quedar a uns minuts de jugar les semifinals de la Champions a Lisboa, però el PSG va esborrar el seu somni amb una remuntada històrica. Espera fer-ho tan bé com el curs passat i continuar traient el cap a la zona alta de la classificació. Ha perdut el defensa Timothy Castagne, traspassat al Leicester per 23 milions d’euros, però manté totes les estrelles, i s’ha reforçat, a més, amb el migcampista Alexei Mirantxuk, el lateral Cristiano Piccini, i ha aconseguit en propietat Mario Pasalic, que ja jugava a Bèrgam com a cedit la temporada passada.

La resta d’aspirants a estar a la part noble de la classificació són el Nàpols i els equips de la capital, Lazio i Roma. Els napolitans, entrenats per Gennaro Gattuso, han ingressat fins a 100 milions d’euros, però sense perdre jugadors titulars. Bona part d’aquests milions se’ls han gastat en el davanter nigerià del Lilla Victor Osimhen, per qui n’han pagat 70. Pel que fa al Lazio de Simone Inzaghi, que disputarà la Champions aquesta temporada, manté el bloc, només amb arribades a cost zero com les de Pepe Reina i Gonzalo Escalante. El bota d’or del passat curs, Ciro Immobile, serà la seva principal arma. El seu etern rival, el Roma, també s’ha reforçat amb arribades a cost zero com les de Pedro (Chelsea). Per acabar, el Milan ha aconseguit, de moment, dues cessions importants de jugadors joves, com ara Brahim Díaz (Real Madrid) i Sandro Tonali (Brescia).

Arthur Melo
Juventus 72 milions
Victor Osimhen
Nàpols 70 milions
Achraf Hakimi
Inter 40 milions
Nicolò Barella
Inter 25 milions
Simone Verdi
Torí 20 milions
Andrea Petagna
Nàpols 18 milions
Andrea Pinamonti
Gènova 18 milions
Roberto Inglese
Parma 18 milions
Jordan Veretout
Roma 16 milions
Mario Pasalic
Atalanta 15 milions
Alexei Mirantxuk
Atalanta 15 milions
Joseph Alfred Duncan
Fiorentina 15 milions
Gianluca Mancini
Roma 13 milions
Marko Rog
Càller 13 milions
Giovanni Pablo Simeone
Càller 12 milions
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)