Internacional

L’altra transició de Messi

Futbol internacional. El mitjapunta del Barça encapçala una renovada selecció argentina en el laboriós camí cap al mundial, que seria el cinquè en què participa l’astre de Rosario

Són dies de canvi a la vida de Leo Messi. Ho són de forma traumàtica a Barcelona, de disputa i crispació. I ho són de forma natural al seu país, on després de la renúncia de Javier Mascherano després del mundial de Rússia, la selecció argentina ha encetat un procés de renovació que manté el 10 blaugrana com a gran referent futbolístic i que des d’aquesta setmana enceta la cursa, sempre laboriosa i difícil, de classificar-se per al mundial del 2022.

“Per primera vegada, serà una estada més agradable aquí [a l’Argentina] que allà [a Barcelona]”, escrivia ahir el diari Olé, sense passar per alt el conflicte del burofax i il·lusionat per l’arribada d’una nova etapa a la selecció albiceleste, encapçalada per Lionel Scaloni, acompanyat de figures icòniques del país com ara Walter Samuel, Pablo Aimar i Roberto Fabián Ayala i buscant una revolució que inclou diversos futbolistes sub-23, alguns dels quals fa pocs mesos estaven disputant el preolímpic. Noms com ara Facundo Medina (Lens), Martínez Quarta (Fiorentina), Alexis MacAllister (Brighton), Nico Domínguez (Bolonya) o Nehuén Pérez (Granada), per citar-ne uns quants, són els nous companys de viatge d’un Messi que, amb 33 anys, aspira a disputar el seu cinquè mundial d’aquí a dos anys a Qatar i que, amb 139 participacions amb la selecció del seu país, ja veu en l’horitzó la marca de Mascherano, que amb 147 lidera el rànquing.

Divendres a la matinada, l’albiceleste començarà el camí cap a Qatar rebent a Buenos Aires, a La Bombonera de Boca Juniors, una selecció equatoriana també en ple procés de renovació amb futbolistes interessants com Leonardo Campana, Moisés Caicedo, Pervis Estupiñán o Gonzalo Plata. Tot seguit, en un context difícil i molt condicionat pel coronavirus, la selecció argentina es desplaçarà a La Paz per enfrontar-se a una selecció boliviana que als quasi 4.000 metres sobre el nivell del mar de la seva capital sempre millora el rendiment.

Un positiu a l’Equador

Sud-amèrica és un dels llocs que més han patit el rigor de la quarantena, en molts casos sis mesos de mesures contra el virus, i com ja ha succeït en els partits de la copa Libertadores, el retorn del futbol està molt marcat per la convivència amb els casos de Covid-19. Un dels últims a patir-ho ha estat l’Equador –primer rival de l’Argentina–, que ha hagut de deixar un dels seus porters a terra per haver donat positiu en el PCR. És el cas del porter del Nacional Johan Padilla, que ha hagut d’entrar en quarantena en les últimes hores alertant el conjunt tricolor i una Conmebol conscient de la situació que viuen les seves federacions i obligada a ser molt cautelosa amb les mesures amb què han de blindar les seleccions.

Inici plàcid per al Brasil

La canarinha, encara dirigida per Tite, inicia la pròxima matinada la seva aventura mundialista a São Paulo contra el rival més propici possible, una Bolívia que li sol generar molts problemes a La Paz però que en territori brasiler no ha aconseguit guanyar mai. En un total de 18 visites, la seleçao ha sumat 16 victòries i el conjunt de l’altiplà només ha estat capaç d’esgarrapar dos empats.

Liderada com és habitual per Neymar, la selecció brasilera disposa d’algun jugador nou, com ara Gabriel Menino (Palmeiras), Douglas Luiz (Aston Villa), Bruno Guimarães (Lió) o Matheus Cunha (Hertha Berlín), a més del bon moment de forma del punta de l’Everton Richarlison.

XIFRES

139
aparicions
amb l’Argentina suma Messi, a només 8 partits d’enxampar Mascherano
18
vegades
ha visitat Bolívia el Brasil i només ha estat capaç d’esgarrapar-hi dos empats
Jornada 1
Uruguai - Xile
demà, 00.45 h
Paraguai - Perú
demà, 1.30 h
Argentina - Equador
demà, 2.30 h
Colòmbia - Veneçuela
ds., 1.30 h
Brasil - Bolívia
ds., 2.30 h
Jornada 2
Bolívia - Argentina
13/10 a les 22 h
Equador - Uruguai
13/10 a les 23 h
Veneçuela - Paraguai
14/10 a les 00 h
Perú - Brasil
14/10 a les 2 h
Xile - Colòmbia
14/10 a les 2.30 h
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)