Més futbol

Sud-amèrica

Neymar mira ja a Pelé

L’astre del PSG supera Ronaldo i està a només 13 gols d’O Rei com a màxim artiller de la selecció brasilera

Tite: “A Neymar saps que li pots donar la pilota que generarà alguna cosa. I que ho farà amb el gol en la ment”

Amb tots els seus peròs, de polèmiques i extravagàncies, Neymar és història del futbol brasiler. Sobretot després de la passada matinada quan, després de marcar-li un hat-trick al Perú camí del mundial del Qatar, l’astre del Paris Saint-Germain ha superat Ronaldo Nazario com el màxim golejador de la història de la selecció brasilera i ja només veu en l’horitzó un Pelé que, amb 77 goles en 92 aparicions, continua encapçalant una llista plena de talent en què figuren futbolistes com Zico, Rivaldo, Bebeto, Jairzinho, Romario o Ronaldinho com a figures incontestables.

Amb els tres d’ahir, Neymar compta ja 62 gols en 103 partits, fet que, encara amb 28 anys, fa presagiar que té a les seves mans superar la marca de Pelé i convertir-se en el futbolista que més vegades ha cridat gol amb una samarreta sagrada com la de la canarinha.

“És un futbolista excepcional, li pots donar la pilota i saps que ell tindrà la capacitat per generar, per desequil·librar però sempre amb un objectiu: el gol” ha elogiat el seu seleccionador, un Tite que això sí no ha volgut entrar en debats històrics: “Cada moment és històric i cada generació té els seus referents. Ronaldo és extraordinari, Rivaldo és extraordinari, Bebeto és extraordinari...”

Amb registres a l’alçada dels millors i amb possibilitats reals de convertir-se en el millor golejador de tots els temps a la selecció brasilera, Neymar ara marca en vermell la necessitat de guanyar un mundial, un trofeu que la majoria dels seus compatriotes amb què rivalitza tenen a les seves vitrines. Una inoportuna lesió a l’esquena el va apartar del somni del 2014, arribar convalescent al del 2018 després d’una fractura al peu va hipotecar el seu segon intent. Qatar 2022, on arribarà amb 30 anys, en plena maduresa, s’intueix com l’escenari clau que pot coronar la seva carrera.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)