1a divisió

Zidane, assenyalat per rescatar la vella guàrdia

1a divisió. La presència de Marcelo, Isco i Asensio en l’onze inicial contra el València (4-1) desencadena dubtes contra l’entrenador, incapaç de tornar a la regularitat dels resultats

Sense que el Barça acabi de girar rodó, el Madrid no està aprofitant l’avinentesa per ser el dominador rutilant de la lliga. El conjunt blanc està deixant escapar punts a tort i a dret i fa la sensació de fragilitat, evidenciada en la derrota contra el València de diumenge passat. Els focus d’aquest mal moment del conjunt blanc –que s’escampa també a la Champions League– estan sobre l’entrenador, Zinedine Zidane, sobre el qual a Madrid estan recaient les crítiques. Alguns membres del vestidor ja han filtrat a la premsa que l’onze que va posar el tècnic a Mestalla –amb jugadors com Marcelo, Isco o Asensio– no va agradar i la junta directiva, sense Florentino Pérez a l’expedició a València, tampoc no ha sortit a defensar-lo.

Zidane s’ha caracteritzat per ser un pacificador del vestidor. Va intentar, fins on va poder, recuperar Gareth Bale, malgrat que el jugador es va riure públicament del club, i les seves compareixences públiques han anat sempre en el sentit de defensar els jugadors. “No crec que tàcticament el València hagi estat millor però el culpable soc jo perquè he de buscar solucions”, va dir després de la dura derrota contra el València. El tècnic va alinear Marcelo, Isco i Asensio i va deixar a la banqueta jugadors que estaven en bona forma com ara Mendy i Kroos. I cap d’ells va rendir amb garanties: Marcelo va cometre un penal i les aparicions d’Isco no van ser gens reeixides. “Són tots jugadors del Madrid i per això vaig escollir aquest onze”, va concloure el tècnic.

Queixes pel VAR

Zidane no va voler comentar res sobre els tres penals que van xiular al Madrid (“no em fico amb els àrbitres”, va dir), però sí que ho va fer el director de relacions institucionals del conjunt blanc, Emilio Butragueño: “Entenem que [el VAR] hi és per intervenir però probablement haurien de mirar tota la jugada perquè hi ha falta sobre Asensio”, va etzibar. “I en la segona part ens arriba el següent penal; em pensava que xiularia falta a favor nostre.”

VAR

El Madrid s’ha queixat públicament de l’aplicació del VAR en els penals

La baixa de Valverde, un altre problema

El migcampista del Madrid Fede Valverde estarà un mes de baixa per culpa d’una fissura a la tíbia. El futbolista no va poder acabar el partit contra el València –va ser substituït per Kroos– i es presumeix que serà un maldecap per a Zidane perquè tenia en el jugador uruguaià una assegurança de vida. El Madrid, doncs, tindrà un forat al mig del camp en partits importants contra el Vila-real, l’Alavés i el Sevilla a la lliga, i l’Inter, el Xakhtar i el M’gladbach a la Champions. En aquest període, això sí, Odegaard estarà disponible.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)