Internacional

STOLE DIMITRIEVSKI

PORTER DE LA SELECCIÓ DE MACEDÒNIA DEL NORD

“Passi el que passi, ja hem guanyat”

El porter del Rayo Vallecano va poder viure, amb la victòria contra Geòrgia, el dia més important de la història del futbol de Macedònia del Nord

Goran Pandev és un referent per a tots els macedonis, una persona clau en el nostre futbol i es mereixia fer el gol clau

Quan Stole Dimitrievski (Kumanovo, Macedònia del Nord, 1993) va néixer, el seu país feia dos anys escassos que era independent i només un que havia rebut el reconeixement internacional. Vint-i-sis anys després, va poder viure des d’un terreny de joc un dels dies de més orgull per a Macedònia del Nord: la classificació per a un gran torneig de seleccions per primer cop en la seva història.

Imaginava que li tocaria viure una cosa així?
La veritat és que encara no m’ho acabo de creure. Mai hauria dit que podria viure una cosa així amb un país com Macedònia, però també es reforça la sensació que el futbol cada vegada és més competitiu i que amb esforç i compromís no hi ha límits per als equips petits.
Què s’amaga rere aquest èxit?
Una barreja de bona feina com a país i també nostra com a equip. És la recompensa a un procés de creixement que estem experimentant en un país on s’han obert moltes acadèmies per fomentar la formació. Segurament un èxit com aquest ens portarà a perseverar, a seguir per un camí que ens ha estat recompensat amb una Eurocopa.
Ho han pogut celebrar?
La pandèmia ha fet que ho haguem de viure d’una manera diferent, d’una manera més continguda, però malgrat tot la gent va sortir al carrer amb els cotxes a expressar la seva alegria. No podem estar més orgullosos veient l’alegria de la gent de Macedònia, que puguin desconnectar d’un moment difícil i viure un moment històric.
El vostre seleccionador, Igor Angelovski, és el tècnic que més temps du al càrrec de tots els classificats per a l’Eurocopa. Això els ha ajudat?
Al cent per cent. És una persona que coneix bé el nostre país, que coneix els jugadors i sobretot que ha construït un grup que és com una família. Estem molt units i la seva idea de joc la coneixem a la perfecció. Sens dubte, això ha estat fonamental.
El gol de la classificació no el podia fer ningú altre que Goran Pandev...
Ja ho havíem parlat abans del partit contra Geòrgia, que seria ideal que ell pogués marcar un gol. I així va ser. I segons ha dit el mateix Goran, ara és el macedoni més feliç de tots.

Quan Pandev va debutar a la selecció, vostè tenia 8 anys. Porta tota una vida veient-lo jugar...

Per a mi i per a tots els macedonis Pandev és un referent absolut, un ídol. I a sobre una persona extraordinària que ens ha ajudat molt i que ha estirat el carro perquè el seu país pugui celebrar un fet com el que hem pogut viure.
Què fa per seguir vigent, jugant a la Serie A, amb 37 anys?
Bàsicament li encanta el futbol i és un professional excel·lent. Ja ho va voler deixar l’any passat, però com que va sorgir tot el tema de la pandèmia i ell es volia retirar fent alguna cosa important amb la selecció, va decidir allargar-ho. I la veritat és que s’ho mereix. A Macedònia té una acadèmia, un club de futbol a primera divisió i és una persona importantíssima també en el desenvolupament del nostre futbol.
Els Països Baixos, Ucraïna i Àustria. Creu que competiran en el grup a l’Eurocopa?
Passi el que passi a l’estiu, nosaltres ja hem guanyat. Anirem a disfrutar i estic segur que, sense cap mena de pressió per treure un resultat concret, serem competitius.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)