1a divisió

La segona vida de Carrasco

1a divisió. Després d’haver sortit per la porta del darrere i amb fama de díscol rumb cap a la Xina, el belga ha tornat més madur i a ple rendiment a l’Atlético

Per sobre de la màxima que les segones parts mai són bones i de la particularitat que el seu semblava un cas en què no hi havia marxa enrere, Yannick Ferreira Carrasco torna a volar amb la samarreta de l’Atlético de Madrid. I vola fins i tot més amunt que en una primera etapa en què ningú mai va dubtar de les seves facultats futbolístiques, però en què el seu caràcter mai va acabar d’adir-se amb uns vestidors en què tothom rema en la mateixa direcció. Abans de marxar a la Xina el 2018, en un moviment poc habitual per a un futbolista de tan sols 25 anys, l’hàbil extrem belga va arribar a qüestionar el seu rol a El Cholo Simeone –“no m’agrada jugar a la dreta”, li va etzibar un dia– i també va alterar la unitat d’uns vestidors en què va arribar a tenir converses acalorades amb referents com ara Koke i Gabi, amb els quals s’ha insinuat que va tenir més que paraules. Episodis que xoquen frontalment amb la idiosincràsia d’un club de jerarquies marcades en què Simeone mana i pocs el qüestionen i que semblava que havien tancat definitivament els dies de Carrasco vestit de colchonero.

Però, sorprenentment, després de dos anys defensant la samarreta del Dalian Yifang, equip en què va evidenciar nivell amb escreix (24 gols en 52 partits), se li va obrir una porta que semblava blindada i, en el seu retorn a l’Atlético, Carrasco està reivindicant com pocs el dret a una segona oportunitat. Les cròniques des de Madrid parlen d’un futbolista molt més madur, i el fet d’estar allunyat del futbol de primeríssim nivell no l’ha penalitzat gens ni mica pel que fa a la seva capacitat per conduir, per desequilibrar amb l’agilitat que el caracteritza i per marcar diferències, com dissabte al Wanda Metropolitano per derrocar el Barça en una acció plena de picardia al límit del descans. “És que, a la Xina, no hi vaig marxar de vacances; corria més de 12 quilòmetres per partit”, va reivindicar en una entrevista recent al diari El País el futbolista nascut a Bèlgica però amb arrels portugueses i espanyoles, que va permetre a Simeone modificar el sistema tàctic contra el Barça jugant de carriler com sol fer en la selecció belga. Va patir en alguna acció amb Ousmane Dembélé, però va donar teixit defensiu al seu equip i també molta projecció ofensiva, i va evidenciar així una vida nova, alineat com mai amb la disciplina d’El Cholo Simeone.

LES XIFRES

20 equips
sense propera
27
milions
d’euros va pagar l’Atlético per recuperar Carrasco, procedent del futbol xinès.
147
partits
com a ‘colchonero’ ha jugat el futbolista belga, amb 26 gols marcats.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)