Internacional

Mor Paolo Rossi

Futbol. Adéu al futbolista que va liderar Itàlia al mundial del 1982 gràcies als seus gols

El món del futbol en general i Itàlia en particular s’han quedat sense un dels seus golejadors més emblemàtics. Paolo Rossi ha mort als 64 anys en plena nit deixant el seu país sense una icona del calcio, i sobretot sense la figura que l’any 1982 va comandar la selecció italiana al cim del món amb sis gols al mundial d’Espanya. Pablito, com se’l coneixia afectuosament, venia aleshores d’una sanció a causa de l’escàndol d’arreglament de partits conegut com Totonero, però va acabar formant part de l’equip nacional dirigit per Enzo Bearzot i liderat per Dino Zoff i es va erigir en el màxim golejador del torneig amb sis dianes, fent un hat-trick de Zico, un doblet a la Polònia de Boniek i marcant també en la final a l’Alemanya de Rummenigge, en un torneig en que també va quedar pel camí l’Argentina de Maradona.

Paolo Rossi, que va passar els millors anys de la seva carrera amb la samarreta de la Juve, va ser guardonat amb la pilota d’Or després d’un mundial del 1982 que el va elevar a categoria de llegenda de la història del futbol.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)