Barça

Farré eliminarà la llista d’espera d’abonaments si és president

Eleccions. Presentació del programa social i institucional de la precandidatura Nou Impuls Barça

Jordi Farré, líder de la candidatura Nou Impuls Barça, que aspira a ser el proper president del FC Barcelona, ha presentat aquest migdia el seu programa social i institucional amb una sèries de mesures concretes, algunes de cert impacte. Pel que fa a l’àrea social, ha explicat, entre d’altres coses, que si és president desapareixerà la llista d’espera de socis que no tenen abonament. “Hi ha més de 9.000 en llista d’espera. Tots tindran un seient. No pot ser que els propietaris del club no tinguin un seient. La repercussió econòmica no és molta. Ja explicarem com ho farem perquè no tingui impacte en el pressupost. El camp ha de ser dels socis i els diners ja els anirem a buscar. Volem que vinguin turistes, però primer els socis. La mitjana d’assistència al Camp Nou és de 72.000 persones, així que hi ha lloc”. Se li ha preguntat a Farré què passarà en partit com el clàssic, quan l’estadi s’omple. “Aquell dia es venen unes 12.000 entrades, doncs vendrem només 3.000”.

Farré també ha dit que modificaran els estatuts del club perquè els mandats tornin a ser de quatre anys i que el carnet de soci passarà a ser gratuït per a totes aquelles persones amb més de 25 anys de soci. Ha explicat també que la pujada dels abonaments passarà a formar part dels estatuts i que si algun president vol prendre aquesta mesura, ho haurà d’aprovar l’assemblea de compromissaris. Respecte a l’assemblea, vol que sigui més participativa. I per això proposa que qui vulgui formar part d’ella haurà de recollir un número determinat d’avals entre els socis. Si hi ha més socis que places, es farà un sorteig. “Així ens assegurem la participació. Formarà part de l’assemblea qui vulgui i no ara que es fa per sorteig”. El precandidat ha dit que faran tres assemblees més a l’any. Ha explicat també Farré que tots els abonats podran continuar deixant el seu abonament a un amic o familiar, però que per evitar el frau, crearan un registre i s’haurà d’inscriure el nom de la persona a qui li deixes. “També treballarem perquè aquesta junta sigui l’última que ha de presentar un aval del 15% del pressupost”, ha explicat. I per últim, ha dit que crearà una borsa de treball per als socis. “Sabem que hi ha entre 4.000 i 5.000 socis aturats. És just que quan el Barça necessiti algú, tingui dret a aspirar a la plaça abans un soci que algú que no ho és”

Farré, que ha explicat l’àrea social acompanyat de Carla Teixidó, ha donat també apunts sobre l’àrea institucional, acompanyat per Siscu Pujol. Promeses importants. “Tots els directius i alts executius hauran de presentar cada any una declaració de bens davant els socis. Ningú tindrà l’opció de beneficiar-se del Barça i és una mostra de transparència”, ha explicat. Vol incloure un columbari dins l’Espai Barça i que l’equip d’handbol marxi jugui una altra lliga. “El Barça ja no pertany a l’Asobal. Aquí no hi ha ritme competitiu i això l’equip ho nota quan juga a Europa. Per això, estem treballant perquè jugui a la lliga francesa o l’alemanya”. I vital, tenir bona relació amb totes les institucions. “Amb el vot de censura vaig veure que la junta sortint no tenia bona relació ni amb la Generalitat, ni amb la federació catalana, ni amb l’espanyola. No pot ser. Hem de tenir gent a les federacions, a la UEFA i a la FIFA. “No vull que em regalin res, però que tampoc em treguin”, ha dit Farré, que ha parlat del VAR. “És una bona eina, però el que falla és que no s’aplica amb el mateix criteri per a tothom. La lliga passada va ser un escàndol, la més adulterada dels últims 40 anys. El Real Madrid va sortir beneficiat clarament”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)