Barça

“Hi ha converses avançades amb Neymar”

Eleccions. Jordi Farré presenta les àrees econòmica i esportiva i diu que l’Espai Barça no costarà res al club

Jordi Farré va presentar ahir les àrees econòmica i esportiva del seu projecte. Es va envoltar, per explicar l’esportiva, de Joan Soler i Alexandra Bogunyà, dos dels membres de la seva precandidatura. Farré proposa un primer equip format per un 80% de jugadors del planter i un 20% dels millors jugadors del món. Va insistir que té converses avançades amb Neymar. “Volem que torni. Aquesta també és una manera d’il·lusionar Messi, també estem treballant perquè en Leo es quedi.” I va explicar com ho farà. “Quan vam posar el vot de censura, tot just després que Messi digués que volia marxar, vam enviar un missatge a un contacte estret de Messi. Ho havíem fet per ell, i amb aquest contacte s’hi continua parlant.” “El fitxatge de Neymar és barat. Li queda un any de contracte i pot demanar el transfer request. Sortiria per uns 50 milions d’euros. I amb ell, pots sortir a vendre. I té un efecte multiplicador amb Messi”, va continuar.

Altres apunts destacats de l’àrea esportiva són fer contractes any a any als jugadors més grans de 32 anys. I en clau femení, proposa jugar els partits importants al Camp Nou i que la resta de seccions tinguin equips femenins competitius en les grans lligues. “Seré el primer president del Barça que aixeca una Champions femenina”, va dir Farré, que va posar l’exemple de Rakitic com el que no s’ha de fer. “Vam rebre una oferta per ell de 80 milions d’euros i Valverde va dir que no podia marxar. No pot ser, qui ha de manar és el director esportiu, perquè després l’hem acabat regalant.” Farré també va contestar a Florentino Pérez després que el president del Real Madrid es queixés del VAR i del tracte dels mitjans de comunicació. “Es pot tenir cara, però no tanta”, va dir. I un apunt també sobre Xavi Hernández després que Víctor Font hagi dit que si guanya les eleccions i Xavi no ve al Barça, pagaria els abonaments de tots els socis. “Xavi és el futur del Barça, però en el seu comunicat va deixar clar que no vindria fins al 2022. Crec que ha de venir quan ja no tingui excompanys en l’equip. Si Font presumeix amb això, deu ser perquè sap que no guanyarà. Jo ja he promès que els 9.000 socis sense abonament, el tindran.”

Espai Barça

Pel que fa a l’àrea econòmica, l’Espai Barça va centrar la presentació. Farré va presentar l’àrea acompanyat d’Eduard Senties i Albert Vilalta, exenginyer en cap de l’Ajuntament de Barcelona que va estar segrestat per Al-Qaida durant nou mesos. “L’Espai Barça no costarà ni un cèntim al club”, va explicar Farré. “L’anterior junta plantejava pagar-ho amb un préstec de Goldman Sachs de 800 milions d’euros. Nosaltres plantegem una concessió. Ells fan l’obra, la paguen i el Barça treu un benefici. Ells paguen les obres i exploten l’espai, pagant una part fixa al club i una en variables per temporada. Serà una prioritat el nou Palau perquè les seccions siguin competitives i sostenibles”, va dir Vilalta.

Com va explicar Farré en una entrevista en aquest diari, aposta per la marca Catalunya com a patrocinador de la samarreta del primer equip i per la creació de la marca de roba Barça. “És el que va fer Jordan amb Nike, crear la seva marca. Nike es queda una part dels beneficis de la distribució i la resta és per a ell. El Barça ha de fer el mateix. Les samarretes del Barça es vendrien igual independentment de la marca.” Per augmentar els ingressos, la precandidatura també proposa la creació d’un carnet de fidelitat. “Tindrà drets lúdics, com la compra d’entrades del Seient Lliure. Les entrades les han de comprar els barcelonistes, no la gent dels equips rivals, com està passant.” Farré vol monetitzar els 600 milions de seguidors que el Barça té al món i també proposa obrir un entrenament a la setmana del primer equip de futbol per poder vendre entrades.

VÍCTOR FONT

“Que pagarà els abonaments si Xavi no ve? Deu ser perquè sap que no guanyarà”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)