1a divisió

Un canalla a Vigo

1a divisió. De caràcter molt extravertit i fins i tot entremaliat com a jugador, Coudet ha aterrat al Celta amb la força que ja havia exhibit en el futbol sud-americà

Indagant en el seu passat com a futbolista, potser el perfil d’Eduardo Coudet (Buenos Aires, l’Argentina, 1974) no conduiria de manera directa al perfil prototípic d’un predestinat a seure en una banqueta. El temps, però, ha trencat la projecció d’un migcampista de raça, de pur caràcter, però sempre amb tendència a un posat canalla, a qui solia agradar explicar les seves peripècies en el dia a dia del futbolista, com quan defensant la samarreta del River Plate va decidir utilitzar un extintor al passadís d’un hotel de concentració, o quan va decidir fumar-se un cigarret que li van llançar des del públic. “Ni tan sols fumo, però li vaig donar dues calades. M’estaven insultant i vaig marxar aplaudit”, rememora entre somriures l’ara entrenador del Celta, que també és recordat pel dia que, defensant la samarreta de Rosario Central, va donar una puntada de peu al passadís inflable pel qual solien entrar i sortir del terreny de joc els jugadors a l’Argentina. “Em van suspendre un partit perquè no sabien què fer, no hi havia precedents d’una puntada de peu voladora a la mànega per la qual estaven marxant del camp els jugadors del Boca”, ha explicat l’excèntric entrenador.

Amb una aroma encara similar a la que el regia durant la seva etapa com a futbolista, espontani a les sales de premsa i amb un caràcter hiperactiu, Coudet ha estat capaç de traslladar tota la seva energia al vessant positiu de l’ofici d’entrenador, amb una capacitat inexpugnable per tallar una personalitat evident als seus equips, com ha fet al Celta, amb el qual ha guanyat 6 dels primers 7 partits en què l’ha dirigit. “Vol que pressionem, que juguem amb molta energia i és molt clar a l’hora de comunicar el que vol”, ha manifestat el capità del conjunt gallec, Hugo Mallo.

L’impacte que ha tingut en el seu primer mes a Vigo, però, és de sobres conegut a l’Amèrica del Sud, on Coudet ha tingut un gran impacte en les tres experiències que ha tingut. A Rosario Central, club que du al cor, va tenir una gran participació en la copa Libertadores, promovent a sobre futbolistes que han acabat desembarcant en clubs importants d’Europa, com ara Franco Cervi (Benfica) o Giovanni Lo Celso (Tottenham). Al Racing de Avellaneda el va conduir al títol de lliga a l’Argentina, i al Brasil, en la seva primera experiència fora del seu país, tenia l’Internacional de Porto Alegre en condicions de lluitar per tots els títols quan el Celta va trucar a la seva porta per donar-li l’oportunitat de dirigir a Europa. “Per a nosaltres va ser una mala jugada, perquè és un entrenador increïble i una gran persona, però estava predestinat a dirigir en les grans lligues del món”, afirmen des del club gaucho sobre un Coudet que ha arribat a Europa fent vessar el seu carisma.

TRAJECTÒRIA

El Celta ha guanyat 6 dels 7 partits que ha disputat des que Coudet se’n va fer càrrec
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)