2a divisió A

Tres velocitats diferents

2a divisió A. L’Espanyol tanca la primera volta amb la fermesa que li dona el lideratge, el Girona vol millorar prestacions per anar al ‘play-off’ i el Sabadell serra les dents per la salvació

Els tres conjunts catalans de segona divisió A han arribat a l’equador de la lliga amb trajectòries dispars i a tres velocitats diferents. L’Espanyol comanda la classificació amb la fermesa que li dona el lideratge i ha complert amb el guió de clar favorit per a l’ascens directe. Els blanc-i-blaus són líders en solitari, amb 45 punts, i tenen la plantilla més potent de la categoria, però ni aquest ritme excel·lent els servirà per viure amb comoditat una segona volta en què el Mallorca i l’Almeria els vigilen de molt a prop, amb números pràcticament calcats. La solidesa defensiva dels homes de Vicente Moreno (deu gols encaixats) converteix l’equip en el millor de la categoria. La faceta golejadora també és excel·lent, amb Raúl de Tomás com a punta de llança, que ha signat 12 gols dels 32 que ha fet l’equip, també el millor del campionat en l’aspecte ofensiu. L’Espanyol ha entrat bé en el seu pelegrinatge per la segona divisió, i el repte és mantenir aquest ritme fins a finals de maig.

El procés del Girona

El Girona és un equip marcat pels imprevistos. Aquesta temporada no s’entén sense el cop emocional que va suposar perdre el tren de l’ascens contra l’Elx. Era el punt final a un curs estrambòtic que va obligar a fer una planificació esportiva a contracorrent i amb poc temps per fer vacances. Els bastons a les rodes han marcat l’evolució d’un equip que s’ha hagut de remodelar amb el pas de les jornades. Un conjunt també tocat per les baixes, que han estat un llast constant. La principal és la de Stuani, que s’ha perdut el gros dels partits. El davanter uruguaià acumulava setze gols en la primera volta de l’any passat i enguany només n’ha marcat dos. La dada és eloqüent i els gironins tenen, principalment, un problema de gol. Els de Montilivi són el tercer equip menys golejador de la categoria, amb setze gols, només superats per l’Alcorcón i l’Albacete, en zona de descens, amb dotze dianes. Francisco continua amb el procés de construcció de l’equip i encara no n’ha assolit la millor versió. Tot i això, la primera volta es pot qualificar de prou bona, vistos els contratemps que els de Montilivi s’han trobat pel camí, i la fita immediata és assolir més fiabilitat per situar-se en la zona de play-off, que ara està a quatre punts.

Resiliència del Sabadell

El Sabadell tenia clar des del principi que el seu objectiu és la permanència, en un curs que va començar amb un calendari molt dur, amb zero punts de quinze. Aquí es van disparar els dubtes, però la directiva arlequinada va donar suport a Antonio Hidalgo. Les coses han anat millorant i els vallesans han acabat la primera volta fora dels llocs de descens. El marge és escàs, però el club és conscient que haurà de serrar les dents i lluitar fins al final per amarrar la salvació. L’equip sempre ha intentat tenir la pilota i el plantejament tàctic és clar. Amb el pas de les jornades, s’ha fet més fort en defensa i no s’exposa tant, però això ha anat en detriment de les prestacions golejadores de Juan Diego Molina, Stoichkov. El més preocupant és la pèrdua de concentració en el tram final. En 9 dels 21 partits disputats, el Sabadell ha perdut punts en els últims 15 minuts. El darrer exemple, contra el Lugo, amb el penal d’Undabarrena. El Sabadell sempre s’ha mogut en aquesta dualitat: ha perdut punts, però també s’ha mostrat com un equip amb caràcter que no es rendeix mai.

Álvaro Vázquez, cedit al Sabadell

Álvaro Vázquez ha deixat l’Sporting de Gijón i marxa cedit, sense opció de compra, al Sabadell. El conjunt arlequinat es reforça amb el badaloní, que intentarà recuperar el seu millor nivell i ajudar els vallesans a mantenir-se a segona.

L’arribada d’Álvaro Vázquez podria propiciar un moviment de fitxes. El tècnic de l’Sporting, David Gallego, fa temps que reclama la presència d’un davanter i l’escollit és Víctor Campuzano. El davanter de l’Espanyol arribaria amb l’aval del surienc, que ja el va entrenar en el filial blanc-i-blau. El problema és econòmic. L’Sporting no vol pagar res per un futbolista que acaba contracte a final de temporada i l’Espanyol vol una contraprestació.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)