Premier

Un sotrac inesperat

Premier League. El Liverpool encadena tres partits sense marcar en lliga per primer cop des del 2005 i els seus rivals, sobretot els de Manchester, ho aprofiten per amenaçar la seva corona

En una temporada en què la lupa estava centrada en cada moviment de la defensa del Liverpool, allà on la baixa de Virgil van Dijk ha obligat a fer equilibris fins al punt d’haver de jugar amb Jordan Henderson més d’un partit com a central, la font infatigable de gols de l’equip de Jürgen Klopp ha quedat seca.

Serà de forma puntual, però el pas del 2020 al 2021 està coincidint amb una sorprenent mala ratxa dels seus atacants que ha canviat el focus i que ara obliga a buscar perquès en una zona del camp, allà on habiten Mohamed Salah, Sadio Mané i Roberto Firmino, on semblava que els problemes mai arribarien. I és que des del 27 de desembre passat, quan el conjunt d’Anfield va enfrontar-se al West Bromwich Albion, entre tots tres només han estat capaços de marcar un gol en els darrers quatre partits de la Premier League, fet que de retruc ha empès els reds a una ratxa de tan sols 3 punts dels últims 12, cosa que ha impulsat el Manchester United al cim del torneig i atorga al Manchester City, en cas de guanyar el partit que té ajornat, la possibilitat d’enfilar-se a la primera posició.

Després de l’empat de diumenge a Anfield contra el Manchester United (0-0), a més, el Liverpool ha encadenat tres partits de lliga sense marcar cap gol per primera vegada des del març del 2005 (contra el Birmingham, el Newcastle i el Blackburn Rovers), quan qui comandava l’equip era Rafa Benítez i els davanters de referència eren Fernando Morientes i Milan Baros. Aquell any, el conjunt scouser va guanyar la Champions League, però en la lliga va acabar cinquè, a 37 punts del campió, el Chelsea. Només l’Arsenal (1997/98) i el Leicester (2016/17) han estat equips campions de la Premier que en la temporada precedent veuen com no poden marcar durant tres partits consecutius. “Vam jugar bé però ens va faltar el gol, coses que passen. Aquí el que compta és intentar-ho, i aquest equip encara ho fa”, va proclamar després del partit Jürgen Klopp, amb l’esperança que d’un moment a l’altre el seu equip recuperarà un instint que només ha marxat de forma puntual.

Jota, baixa notable

Al moment de menys capacitat golejadora del seu trident ofensiu, el Liverpool hi ha de sumar també l’absència d’un dels seus flamants fitxatges, Diogo Jota, que des que va arribar procedent del Wolverhampton havia aconseguit generar un debat que semblava impossible gràcies a la seva productivitat golejadora, que en alguns partits va incentivar Jürgen Klopp a deixar fora Roberto Firmino o fins i tot a alinear un equip amb quatre atacants. El punta portuguès, però, que havia marcat nou gols en 15 partits entre la lliga i la Champions League, encadena ara vuit partits sense poder jugar a causa d’un problema al genoll que arriba en el pitjor moment ofensiu d’un equip que en els darrers anys s’havia acostumat a viure en l’abundància cada tres dies.

LA DADA

1
gol
han marcat entre Salah, Sané i Firmino en els últims quatre partits de la Premier
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)