2a divisió FEF

La família Tarragó-Alsina medita endur-se el Llagostera a l’Estartit

2a divisió B. El Llagostera, amb una nova nomenclatura, s’instal·laria a la localitat de la Costa Brava, que habilitaria les instal·lacions al nou club amb diverses obres de millora al camp

Possible moviment d’impacte en el futbol gironí el que s’està coent entre els màxims dirigents del Llagostera i l’Ajuntament de Torroella de Montgrí. I és que la família Tarragó-Alsina està meditant i negociant amb el consistori de la Costa Brava traslladar la UE Llagostera de localitat. Els implicats ja han tingut els contactes regulars per acostar les posicions i les condicions per tal que es produeixi el canvi de localització del club, que assumirà també una nomenclatura afí a la nova seu i domicili social de la SAD a l’Estartit.

Si l’operació s’acaba realitzant, acabarà la història idíl·lica entre la família Tarragó-Alsina i la localitat llagosterenca, la qual van posar al mapa futbolístic gràcies als seus èxits esportius, que van portar el club a competir fins a segona A. Amb Oriol Alsina com a cap visible, pel que fa a l’apartat esportiu, i Isabel Tarragó, presidint l’entitat, el Llagostera va créixer com a club fins a cotes insospitades quan l’ara tècnic va aterrar a la localitat el 2004 (ja hi havia estat anteriorment abans de fer un pas de dos anys en el Cassà) i el va portar des de la segona regional fins a l’actual segona B (les temporades 2014/15 i 2015/16, el Llagostera va arribar a militar en el futbol professional).

Altres intents de marxar

Al llarg de la història, sobretot en els anys més recents, la família Tarragó-Alsina ha temptejat més d’una vegada el trasllat del club a una altra localitat. Per obligació, el Llagostera va haver de jugar a Palamós per complir la normativa del terreny de joc que exigeix LaLiga, però amb el Palamós CF va intentar una fusió que per reglament no va fructificar. A més, el 2017, el naixement d’un nou club a Llagostera, el FC Base Llagostera, va generar controvèrsia pel fet d’haver de compartir les instal·lacions municipals. Aquell estiu, els mandataris de l’entitat van flirtejar amb Santa Cristina d’Aro per tal de portar els partits del primer equip a la localitat. La tercera gran ocasió podria ser la bona, i és que el mateix Ajuntament llagosterenc, conscient que no pot assumir les exigències que comporta tenir un club de segona B a la població, no posaria obstacles a la marxa de la SAD cap a terres baix-empordaneses.

Vincles amb l’Estartit

El Llagostera, a través d’Isabel Tarragó i Oriol Alsina, ja van establir vincles amb l’Ajuntament de Torroella de Montgrí recentment. I és que l’estiu passat van firmar amb el consistori un conveni que convertia Torroella i l’Estartit en les seus, durant els pròxims tres anys, del torneig de futbol de base que organitza l’entitat blau-i-vermella denominat torneig Brava Football. Però el vincle de Torroella i l’Estartit i la família Tarragó-Alsina no acaba aquí, ja que el 2017 el club llagosterenc va firmar un acord de col·laboració amb la UE l’Estartit per ajudar-se mútuament, crear sinergies i visualitzar els clubs masculins i femenins de referència de la Costa Brava. De fet, aquell acord va suposar canvis en el club empordanès, que va passar a denominar-se UE l’Estartit Costa Brava, un sufix que també compateix ja amb el Llagostera –fins i tot la segona indumentària de l’equip estartidenc era la samarreta del Llagostera.

Els primers acords i vincles amb Torroella i l’Estartit podrien esdevenir, amb el trasllat de l’equip, un pas més seriós en l’estratègia de futur del club comandat amb brillantor per Isabel Tarragó i Oriol Alsina. Entre les condicions hi podria haver una millora a les instal·lacions del camp de futbol per habilitar zones específiques per a l’equip.

OPCIONS ANTERIORS

El club va intentar fusionar-se amb el Palamós i va fer una finta de marxa a Santa Cristina

ACORDS PREVIS

Tarragó i Alsina ja van firmar un conveni amb Torroella i un amb la UE l’Estartit
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)