3a divisió FEF

ALBERT PARÉS

ENTRENADOR DEL FIGUERES

“És una gran oportunitat que vull aprofitar”

“Diumenge hem de guanyar com sigui. Tinc clar que el repte i la pressió són immensos”, diu Albert Parés, nou tècnic de la Unió

Després de tres anys entre el Figueres i el Palamós sent la mà dreta –com a segon entrenador– de Javi Salamero, Albert Parés ha agafat les regnes de la Unió aquesta setmana. Amb 40 anys el tècnic, que debutarà a tercera divisió després de dirigir nombrosos equips del futbol territorial gironí abans de ser ajudant de Salamero, afronta el repte de treure el Figueres de la zona baixa en les quatre jornades que queden de la primera fase.

Com va viure l’adeu de Salamero?
Javi Salamero ja havia pres la decisió prèviament. És a dir, havia avisat la junta i la plantilla que si es perdia un partit més durant la primera fase havia pres la decisió de presentar la dimissió. Quan es va acabar el partit contra el Sants, amb la derrota, confiava que hi hagués una possibilitat que s’ho repensés, però va fer efectiu el que havia dit.
I quan li ofereixen agafar el relleu?
Després de la roda de premsa posterior al partit la junta em va demanar si em podia fer càrrec de la plantilla en la sessió de recuperació de dilluns i ja em van comentar que una opció era que jo em quedés l’equip si ho veia possible. Quan va acabar la sessió de dilluns ens vam reunir amb la junta i ho vam tirar endavant. Que la junta decidís això des del punt de vista personal em fa molt feliç. És extraordinari. Sempre agrada que confiïn en un mateix, i més en un club de la dimensió que té el Figueres.
El va sorprendre? Feia anys que no assumia un repte com a primer entrenador i debutarà a tercera.
Abans sempre havia fet de primer entrenador, però aquesta era la tercera temporada que estava amb Salamero entre el Palamós i el Figueres i he crescut molt amb ell. Té experiència en el futbol professional i només en puc parlar bé. Segur que és la vegada que he après més d’algú. Ara se m’ha obert una grandíssima oportunitat que vull aprofitar.
Agafa l’equip lluny del que s’esperava. Què li ha faltat?
Globalment li ha faltat encert. En la majoria de partits s’ha competit bé i s’han generat ocasions però pel motiu que sigui no s’han materialitzat i ens ha penalitzat molt que els rivals sí que ho fessin. És l’única cosa, o si més no la més important, que s’ha d’intentar millorar. No es tracta que els davanters marquin més gols, sinó que tot l’equip sigui capaç de tenir més encert de cara a gol.
Quins canvis pot aportar a l’equip amb el seu canvi de rol?
Cada entrenador té el seu segell, però no hi haurà grans canvis perquè evidentment no hi ha temps. Diumenge hem de guanyar com sigui i en una setmana tampoc podem inventar gaires coses.
Arriba i ja té una final al davant. Li fa respecte?
Tinc molt clar que el repte i la pressió són immensos, però benvinguda sigui. Millor això que no pas arribar a un equip enfonsat i que no aspiri a res en la classificació. És evident que si guanyem els partits que ens queden entrarem en el segon grup i ho intentarem.
Ara l’objectiu no és cap altre que entrar en aquest segon grup?
Per a un club com el Figueres i amb la previsió que hi havia aquesta temporada, acabar en la tercera lligueta seria un fracàs, això és clar. Per tant, sí, hem d’accedir a aquest segon grup. Si en la situació en què estem acabem entrant al tercer el que s’haurà de fer és tant sí com no quedar entre els quatre primers i evitar el descens.
Anímicament com està la plantilla?
Està fotuda perquè evidentment els jugadors són els primers que saben que no han estat al nivell que s’esperava i ho volen corregir com més aviat millor.
El fet d’haver estat a la banqueta com a segon creu que l’ajuda?
Sí. Personalment crec que és un punt a favor i és un dels factors que la junta més ha valorat. Estic implicat en el projecte, conec bé la plantilla perquè he estat en el procés de confecció i soc un dels responsables de la situació actual, així que tinc aquell punt emotiu per tirar-ho endavant que em pot ajudar.
A la banqueta del Figueres s’hi veu per una etapa llarga?
Tant de bo! Posats a veure-m’hi, voldria una etapa molt i molt llarga perquè l’única manera que sigui així és que guanyem molts partits. Si es compleix serà una bona notícia per a tots.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)