El Peralada somia

3a divisió. Els xampanyers superen el Figueres (2-1) tot i començar perdent i depenen d’ells per ser sisens

Peralada 2 Figueres 1

PERALADA:Aroca, Maxi Rosales, Micaló, Sergi Romero, Roger Cunill (Diaby, 46’), Èric Vilanova, Ritxi, Josu, Carles Puig (Heomgyu, 73’), Arnau Ortiz i Adrià Casanova (Buba, 84’).FIGUERES:Mario, Tarrenchs (Ousman, 65’), Maureta, Gallo (Pau Baró, 86’), Bastidas (Valverde, 72’), Jorge Torres (Uri Ayala, 65’), Treviño, Coto, Pol Gómez, Ivan Vidal i Pepu Soler.GOLS:0-1 (2’) Pepu Soler. 1-1 (19’) Josu. 2-1 (63’) Ritxi.ÀRBITRE:Acevedo Dudley.T.G.:Als locals Roger Cunill, Sergi Romero, Èric Vilanova i Buba, i als visitants Mario, Tarrenchs, Pol Gómez, Ivan Vidal i Jorge Torres.

El Peralada va celebrar el retorn dels aficionats al municipal xampanyer amb una victòria contra el Figueres amb remuntada inclosa (2-1), que li permet dependre de si mateix en l’última jornada contra el Vilassar per evitar haver de disputar la fase per la permanència. La cara amarga és la del Figueres, que ja no té opcions de ser sisè i haurà de suar en la segona fase per salvar-se.

Amb tot el que hi havia en joc, la intensitat no va faltar des del primer moment. I l’emoció tampoc: perquè, des de ben aviat, es va començar a moure el guió del partit perquè en el minut 2 Pepu Soler va fer el 0-1 amb un bon xut des de la frontal a la base del pal. Amb el marcador, i el factor important del vent a favor, el Figueres va dominar la primera part, però va cometre un error que li va costar l’empat. En una badada, el Peralada va muntar un contraatac en què Casanova va forçar un penal de Mario. Josu el va fallar, però en el rebot sí que va marcar l’1-1 (19’).

Si la Unió va dominar la primera part amb el vent a favor, el Peralada ho va fer en la segona, però amb més insistència, control i perill. D’ocasions, els locals en van tenir un munt, fins i tot quatre córners directes que no van acabar en gol per molt i molt poc, però només en van aprofitar una després d’una gran jugada d’Arnau Ortiz que va culminar Ritxi gairebé a pler (2-1, 63’). Va ser suficient, però patint, i és que, en l’últim sospir, Valverde a punt va estar de marcar el gol de l’empat.