2a divisió FEF

Alan insufla oxigen

2a divisió B. L’Olot sobreviu a la primera final de les vuit que disputarà en la segona fase per la permanència gràcies a una diana del de Darnius (45’)

Olot 1 Atzeneta 0

OLOT:Ballesté; Blázquez, Alan, Joel Arumí (Carles Mas, 78’); Soler (Pol Prats, 78’), Vivi (Masó, 60’), Pedro, Kilian (Escoruela, 50’); Eloi; Salinas (Genís, 78’) i Juan Delgado.ATZENETA:Anacker; Carles Rosell (Paco Sáez, 70’), Paco Aguza, José Manuel, Ferreres; Iosu Villar (Neme, 60’), Moscardó (Christian Albert, 76’); Javi García, Ayo, Javi Serra (Cristian Gutiérrez, 60’) i Álex Chico (Guille André, 76’).GOLS:1-0 (45’) Alan.ÀRBITRE:Rodríguez Recio (col·legi madrileny).T.G.:A José Manuel (75’), de l’Atzeneta.T.V.:Cap.PÚBLIC:Uns 330 espectadors al municipal d’Olot.

L’Olot està viu. L’equip de la Garrotxa respira gràcies a la reanimació viscuda després de guanyar la primera de les vuit finals que haurà d’afrontar en la segona fase del campionat per evitar descendir dues categories. El conjunt dirigit per Gabri Garcia va superar l’Atzeneta, l’equip de la part baixa amb millor coeficient de punts del subgrup B, en un partit que va haver de madurar, treballar, defensar i patir. Una diana del central de Darnius, Alan Baró, en l’últim sospir del primer temps, va ser suficient per lligar un triomf que permet als olotins mantenir-se en el deixant dels primers tres equips amb millor coeficient de punts fins ara, els que se salvarien del desastre perpetrat per la FEF, com és un doble descens de categoria, en un any convuls per als clubs.

El partit va començar amb un Olot manant i còmode amb la pilota, un fet habitual al municipal. L’Atzeneta, igualment comodíssim sense esfèrica, esperava els garrotxins ben ordenat, amb les línies ben juntes i sense permetre el joc volcànic entre línies que tant mal fa als contrincants. Aviat ho va intentar l’Olot, quan una internada de Vivi va acabar amb una centrada al cor de l’àrea del bescanoní que Juan Delgado no va poder rematar en condicions (5’). Dos córners servits per Eloi Amagat van generar intranquil·litat als d’Albelda. El primer, després de diversos rebots, va acabar amb un xut en posició franca de Pedro que un defensor va aconseguir bloquejar (9’). I el segon va passejar-se per davant de la porteria defensada per Anacker sense que cap jugador local pogués rematar (16’).

L’Olot no sabia com desfer l’entremat defensiu dels visitants. Les possessions, per moments estèrils, no van posar nerviosos els de Gabri, que van tenir prou paciència per moure el rival i insistir. El premi del gol, però, va arribar a través de l’estratègia i després d’una falta xiulada per l’àrbitre que impedia la llei de l’avantatge. De nou, Eloi va ser l’encarregat d’executar i posar l’esfèrica al punt de penal on hi havia Alan Baró, lliure de marca després que les pantalles oportunes fessin la funció desitjada. El de Darnius va rematar impecable de cap i va superar l’estirada de Anacker, que no va poder fer res per evitar l’1-0 que seria definitiu, en el 45.

Resistir i patir

La por a perdre va provocar que l’Olot fes una passa enrere i motivés l’Atzeneta fer-ne una endavant. Els valencians, però, no eren prou profunds i no aconseguien fer mal a la defensa garrotxina, molt atenta i solidària. De fet, Salinas va gaudir de la millor aproximació en un mà a mà amb Anacker. El d’Albaterra va voler driblar el brasiler, però aquest va rebutjar el perill amb el peu (67’). L’Olot no va saber trenar amb eficàcia diversos contracops iniciats per Eloi i mal conduïts per Juan Delgado i Pol Prats, i els visitants van olorar la sang amb dues ocasions que van fer emmudir el municipal. Primer, Guille Andrés va rebre una passada filtrada ja dins de l’àrea, però va rematar massa creuat amb un Ballesté pràcticament batut (86’), i després, en una rematada a boca de gol que Carles Mas va poder bloquejar reduint espais (94’).

Finalment, l’afició olotina, per segona vegada a la graderia, va tornar a cantar victòria, també per segona vegada seguida.

ELS VESTIDORS

El gol al final del primer temps ens ha donat molt, ja que havíem fet una feina bona de desgast d’un rival que sabia com tancar-nos espais
Estic content pels jugadors, perquè comencem bé la segona fase i som sòlids al municipal
Gabri Garcia
entrenador de l’Olot
L’Olot va tenir prou paciència en el primer temps i va saber defensar en el segon per lligar la victòria
Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)