1a divisió

Investiguen el cas Diakhaby

1a divisió. El president de la lliga assegura que han iniciat una cerca interna a través de les imatges per esclarir el que va succeir a Cadis mentre el València dona suport al central francès

La lliga ha emprès una investigació interna per determinar si hi ha un acte de racisme contra Mouctar Diakhaby, que diumenge va abandonar el terreny de joc de l’estadi Ramon de Carranza acusant el defensa del Cadis d’haver-li etzibat un insult de caire xenòfob. “Per la reacció del futbolista sembla que alguna cosa hi ha i hem obert una investigació per, a través de les imatges de què disposem, intentar treure alguna conclusió, perquè la nostra competició no accepta casos de racisme”, va assegurar en declaracions a #Vamos el president de la lliga, Javier Tebas, que va recordar casos anteriors com el d’Iñaki Williams a Cornellà-el Prat, on ja van intervenir, i va reivindicar l’actitud del València d’acabar el partit malgrat Diakhaby no estava en una situació anímica idònia i va preferir no continuar: “El que va fer el València és seguir les indicacions de l’àrbitre, que en cas d’haver sentit alguna cosa hauria suspès automàticament el partit.”

Les declaracions de Tebas van arribar després d’un matí en què el València també va prendre mesures i en què el seu president, Anil Murthy, el va telefonar per reclamar-li que vagin “fins al final” en aquest cas. “El nostre futbolista va ser víctima d’un acte de racisme flagrant per part del jugador Juan Cala. Per molt que ell ho negui, tots sabem reconèixer una cara de culpabilitat”, va assegurar Murthy a través d’un comunicat en què també reclamava un canvi en la normativa per tal d’erradicar totalment les conductes racistes en el futbol espanyol. “Hem de canviar. Ja ha succeït en altres lligues i ara també s’ha de fer aquí. No podem posar-nos de perfil en una cosa tan greu com és el racisme. És el moment del canvi i el València anirà fins al final en el suport al futbolista i en contra del racisme”, va continuar el mandatari, en defensa d’un Mouctar Diakhaby que continua anímicament molt tocat i que ahir va rebre l’escalf de tota la plantilla a les instal·lacions del València a Paterna.

Juan Cala parla avui

El Cadis, que després del partit va fer un comunicat a les seves xarxes socials en què rebutjava qualsevol mena de racisme, va anunciar ahir que el futbolista acusat de proferir els insults, Juan Cala, sortirà avui a la sala de premsa per exposar la seva versió una vegada acabi l’entrenament del primer equip.

“No patiu, que no amagaré res, parlaré clar”, va dir ahir en declaracions a Gol el defensa andalús, que el que sí que va fer va ser lamentar la condemna dels seus actes sense que s’hagi aclarit exactament què va passar. “Sembla que en aquest país mai existeix la presumpció d’innocència”, va dir el defensa del Cadis.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)