2a divisió FEF

El Llagostera, a punt per arrencar la fase decisiva

2a divisió B. Després del descans en la primera jornada de la segona fase, els gironins s’estrenaran diumenge visitant l’Atlètic Llevant (12 h) i recuperant peces importants

El Llagostera és l’únic dels equips catalans de 2a divisió B que ha pogut fer un descans entre el canvi de la primera a la segona fase, i és que el fet de passar com el millor classificat del subgrup A li va permetre descansar en la primera jornada abans d’afrontar consecutivament els tres partits de la primera volta de la segona fase. Així doncs, els gironins arrencaran diumenge la fase decisiva de la temporada, que decidirà si la temporada que ve juguen a la 1a o a la 2a divisió FEF. L’estrena serà al camp de l’Atlètic Llevant (12 h), mentre que la setmana següent rebrà la visita de la Nucia i tancarà la primera volta al camp de l’Hèrcules.

La millor notícia per al Llagostera és que la setmana de descans li ha permès recuperar alguna de les peces importants que es van perdre l’últim partit de la primera fase contra el Prat. Lògicament és el cas dels sancionats, com Dieste i Diego González, però també podran estar a disposició d’Oriol Alsina el central Julen Monreal i el migcampista Santi Magallán. D’aquesta manera el tècnic d’Arenys podrà tornar a alinear la parella de centrals que millor rendiment ha ofert aquesta temporada, que ha estat la formada per Julen i Diego, i deixar enrere els invents que va fer contra el Prat, en què hi van jugar un lateral com Aimar –no és la primera vegada que el vallesà juga a l’eix de la defensa– i Forlín, que tot just s’estrenava amb la samarreta blau-i-vermella. L’argentí, però, podria mantenir-se a l’onze inicial, ja que qui encara no està recuperat de la seva lesió és David García, així que Forlín podria actuar de pivot en lloc de Juvanteny si el tècnic ho considerés oportú. Qui també serà baixa per visitar l’Atlètic Llevant és Duba, sancionat després de veure la cinquena groga del curs contra el Prat.

Buñol, escenari maleït

L’estrena en la segona fase no serà un desplaçament gens fàcil per al Llagostera, perquè tot i que en línies generals, exceptuant el curs passat, el Llagostera sempre ha tret bons resultats contra els filials, el cert és que el camp de l’Atlètic Llevant ha estat una pedra a la sabata per als gironins. De fet, a la ciutat esportiva de Buñol el Llagostera no ha estat capaç de guanyar--hi mai i ha perdut en tres de les quatre visites que hi ha fet. En la primera, el curs 2012/13, quan va perdre (2-1) i les dues últimes, el curs 2016/17 (2-0) i 2019/20 (1-0). L’únic resultat mig positiu va ser la temporada 2013/14, la de l’ascens a 2a A, quan un empat a un en la jornada 37 va ser clau per acabar la lliga en la primera posició.

Els catalans pressionen

El cap de setmana de descans també ha deixat una conseqüència més aviat negativa, i és que el Llagostera, des de casa el cap de setmana de Setmana Santa, va veure com els tres perseguidors immediats que tenia, que precisament eren els tres catalans, guanyaven els seus partits. De fet, el Cornellà, que va superar l’Atlètic Llevant (3-0), i el Badalona, que va superar la Nucia (4-1), l’han avançat en la classificació i tenen tres i dos punts més, respectivament, mentre que el Lleida, que va guanyar l’Hèrcules (1-0), també l’ha superat en punts –en té 30, un més–, però no en coeficient, perquè, igual que el Cornellà i el Badalona, ha disputat un partit més que els gironins.

EL CALENDARI DEL SUBGRUP D

Jornada 1/5
Badalona-La Nucia 4-1
Lleida-Hèrcules 1-0
Cornellà-Atl. Llevant 3-0
Jornada 2/6
Hèrcules-Badalona ds. 18h
Atl. Llevant-LLAGOSTERA dg. 12h
La Nucía-Cornellà dg. 12h
Jornada 3/7
LLAGOSTERA-La Nucia
Lleida-Atl. Llevant
Cornellà-Hèrcules
Jornada 4/8
Hèrcules-LLAGOSTERA
La Nucia-Lleida
Atl. Llevant.-Badalona
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)