2a divisió FEF

El Llagostera del 2021, amb dues cares oposades

2a divisió B. Els d’Oriol Alsina han sumat 13 punts dels 15 possibles a casa però, després de la derrota al camp de l’Atlètic Llevant, a domicili només n’han pogut sumar dos dels últims 18

La derrota al camp de l’Atlètic Llevant en l’estrena del Llagostera en la segona fase ha suposat un contratemps en la lluita per acabar en les dues primeres posicions del grup i jugar la temporada que ve a la primera divisió FEF, però no és un daltabaix, ja que els gironins mantenen intactes les seves aspiracions encara que ja no depenguin d’ells mateixos i, a més, cal tenir present que el filial granota, tot i passar com a cuer de grup, ha arribat a la segona fase amb una dinàmica de resultats excel·lent després d’un molt mal inici de curs. Més enllà del resultat, però, el que sí que és preocupant és que el Llagostera ja fa mesos que no troba la fórmula per aconseguir bons resultats a domicili, encara que en molts partits hagi quedat a prop. De fet, l’última victòria dels d’Oriol Alsina lluny del municipal va ser el 10 de gener al camp del Prat en l’última jornada de la primera volta de la primera fase. Des de llavors han passat sis partits a domicili en què el balanç ha estat nefast, amb només dos punts de 18 de possibles –ha perdut als camps de l’Andorra (2-0), el Barça B (4-2), l’Olot (1-0) i l’Atlètic Llevant (2-1) i ha empatat als camps de l’Hospitalet (2-2) i l’Espanyol B (1-1).

Aquest mal balanç a domicili aquest 2021 va ser el que va deixar el Llagostera fora de la lluita per les tres primeres posicions de la primera fase en l’última jornada, però no ha tingut un efecte més greu perquè ha quedat compensat amb la gran solidesa dels gironins a casa, on aquest any només han deixat escapar dos punts en l’empat contra el Badalona (2-2), mentre que han guanyat el Lleida, el Cornellà, el Nàstic i el Prat i han sumat un total de 13 punts de 15 de possibles.

L’ascens passa per fora

Aquestes dues cares que ha mostrat el Llagostera en els últims mesos han estat suficients per complir el gran objectiu de la temporada, però un cop immersos en la segona fase els gironins estan obligats a fer un pas endavant lluny del municipal, a més de mantenir la gran dinàmica de resultats a casa, i és que acabar entre els dos primers sense sumar a domicili sembla ara mateix una utopia. I de marge per sumar a fora no n’hi ha gaire, ja que després de perdre al camp de l’Atlètic Llevant –on el balanç històric dels gironins és de quatre derrotes i un empat– el Llagostera ja només pot aspirar a aconseguir un resultat positiu en el pròxim desplaçament al camp de l’Hèrcules, el cap de setmana del 24 i 25 d’abril, i en el partit de la penúltima jornada al camp de la Nucia, que es disputarà el 15 o 16 de maig. Dos camps de grans dimensions i gespa natural que s’allunyen molt de les condicions en què el Llagostera es troba més còmode, però que molt probablement decidiran el futur dels blau-i-vermells per a la temporada que ve.

EL 2021 A CASA

Jornada 15 (1a fase)
Llagostera - Lleida 1-0
Jornada 16 (1a fase)
Llagostera - Badalona 2-2
Jornada 18 (1a fase)
Llagostera - Cornellà 2-1
Jornada 20 (1a fase)
Llagostera - Nàstic 1-0
Jornada 22 (1a fase)
Llagostera - Prat 2-0

EL 2021 A FORA

Jornada 11 (1a fase)
Prat - Llagostera 0-1
Jornada 12 (1a fase)
Andorra - Llagostera 2-0
Jornada 14 (1a fase)
L’Hospitalet - Llagostera 2-2
Jornada 17 (1a fase)
Espanyol B - Llagostera 1-1
Jornada 19 (1a fase)
Barça B - Llagostera 4-2
Jornada 21 (1a fase)
Olot - Llagostera 1-0
Jornada 2 (2a fase)
Atl. Llevant - Llagostera 2-1

La fragilitat defensiva, el principal aspecte a corregir

En línies generals els números no s’han vist afectats, més aviat al contrari, perquè els llagosterencs han anat escalant posicions en la taula, però el Llagostera ha perdut la fiabilitat defensiva que tenia a l’inici de temporada. I és que en els deu partits de la primera volta de la primera fase els d’Oriol Alsina només van encaixar sis gols, mentre que en els onze següents –els deu de la segona volta i el de diumenge contra l’Atlètic Llevant– els gironins han encaixat 15 dianes. Un canvi radical, que també s’explica amb les porteries a zero, i és que en el primer tram va resistir sis partits sense encaixar cap gol i des de llavors Marcos només ha acabat imbatut en tres.

Si aquest pas enrere en la solidesa defensiva no s’ha notat és perquè el Llagostera també ho ha compensat amb una major producció ofensiva, però els gironins són conscients que han de recuperar aquesta virtut, sobretot a domicili, on no han deixat la porteria a zero des del 10 de gener, si volen tenir possibilitats d’acabar en les dues primeres posicions del grup.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)