Més futbol

Guerra entre la superlliga i la UEFA, que avisa

Polèmica. El Barça, juntament amb onze clubs més, firma l’acord fundacional d’aquest projecte, que es podria anunciar molt aviat

Avui està previst que la UEFA anunciï el nou model de Champions League, amb 36 equips a partir del 2024, però amb el que s’ha trobat el màxim organisme europeu és amb l’acceleració del projecte de superlliga europea perquè dotze dels grans clubs d’Europa ja han signat la seva adhesió a aquest nou projecte, una competició del màxim nivell que començaria a partir de la temporada 2022/23.

Bartomeu ja es va comprometre abans de deixar la presidència a formar part del projecte i Laporta, en nom del Barça, va firmar dissabte l’acord inicial per fundar aquesta lliga i, igual que el club català, també ho han fet el Real Madrid i l’Atlético de Madrid, de la lliga espanyola; el Manchester United, el Liverpool, l’Arsenal, el Chelsea, el Tottenham Hotspur, el Manchester City, de la lliga anglesa; el Juventus de Torí, l’Internacional de Milà i l’AC Milan, de la italiana. També s’ha proposat al PSG i al Bayern de Munic que en formin part, però encara no ho han fet. Falten detalls del format, però en principi la superlliga la disputarien vint equips, els fundadors i cinc més que entrarien en funció dels resultats obtinguts. Aquests equips es dividirien en dos grups de deu, i els quatre millors de cada grup farien una competició amb quarts de finals, semifinals i final.

Segons algunes informacions, els clubs participants podrien cobrar fins a 400 milions d’euros i la superlliga estaria presidida per Florentino Pérez amb Glazer (Manchester United), Henry (Liverpool), Kroenke (Arsenal) i Agnelli (Juventus) de vicepresidents.

La UEFA i les federacions no es van quedar callades davant la informació en el sentit que l’anunci de la creació d’aquesta lliga podria ser imminent i ahir van tornar a fer un comunicat en què van mostrar un rebuig frontal a aquest projecte que dinamitaria el futbol europeu. La UEFA, la FA anglesa, la Premier, l’RFEF, LaLiga, la FIGC i la Serie A anuncien que aquestes organitzacions romandran “unides” per “aturar aquest projecte cínic”, que “es basa en l’interès propi d’uns pocs clubs en un moment en què la societat necessita més que mai la solidaritat”. Precisen que estudiaran “totes les mesures disponibles, a tots els nivells, tant judicials com esportives, per evitar-ho “tot argumentant que “el futbol es basa en competicions obertes i en el mèrit esportiu”. Recorden que, tal com va anunciar la FIFA i diverses federacions, “els clubs implicats tindran prohibit jugar en qualsevol altra competició de caràcter nacional, europeu o mundial, i els seus jugadors podrien veure’s privats de l’oportunitat de representar a les seves seleccions”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)