Més futbol

Ja és oficial: Neix la Superlliga Europea

Futbol. Hi ha 12 clubs fundadors, entre els quals el Barça, que s’ha afegit a Manchester United, Manchester City, Liverpool, Arsenal, Chelsea, Tottenham, Real Madrid, Atlético, Juventus, Milan i Inter)

Passada la mitjanit, es va fer oficial el que era un secret a veus durant tot el diumenge. Dotze dels grans clubs de futbol d’Europa van anunciar la creació d’una Superlliga Europea al marge de la UEFA, que preveient que això passaria ja els ha advertit de possibles sancions. El president d’aquesta Superlliga serà Florentino Pérez i Andrea Agnelli, de la Juventus, i Joel Glazer, del Manchester United, seran els vicepresidents.

A continuació reproduïm el comunicat fundacional en la seva integritat: “Dotze dels clubs de futbol més importants d’Europa anuncien avui que han arribat a un acord per formar una nova competició, la Superlliga, governada pels seus Clubs Fundadors.

L’AC Milan, l’Arsenal FC, l’Atlético de Madrid, el Chelsea FC, el FC Barcelona, el FC Internazionale, Milan, el Juventus FC, el Liverpool FC, el Manchester City, el Manchester United, el Real Madrid CF i el Tottenham Hotspur s’han unit com a Clubs Fundadors. Es convidarà a altres tres clubs perquè puguin unir-se abans de la temporada inaugural que començarà el més aviat possible.

De cara a el futur, els Clubs Fundadors esperen mantenir converses amb la UEFA i la FIFA buscant les millors solucions per a la Superlliga i per al conjunt de el futbol mundial.

La creació de la nova Lliga es produeix quan la pandèmia mundial ha accelerat la inestabilitat de l’actual model econòmic del futbol europeu. Durant anys, els Clubs Fundadors han tingut com a objectiu millorar la qualitat i la intensitat de les competicions europees existents i, en particular, crear un torneig en que els millors clubs i jugadors puguin competir entre ells de manera més freqüent.

La pandèmia ha revelat que una visió estratègica i un enfocament comercial són necessàries per augmentar el valor i les ajudes en benefici de la piràmide del futbol en el seu conjunt. En els últims mesos s’ha mantingut un diàleg intens amb els òrgans de govern sobre el futur format de les competicions europees. Els Clubs Fundadors creuen que les solucions proposades pels reguladors no resolen les qüestions fonamentals, que són tant la necessitat d’oferir partits de més qualitat, com obtenir recursos financers addicionals per a tothom del futbol.

Format de la competició.

Participaran 20 clubs, els 15 Clubs Fundadors i altres cinc equips addicionals que es classificaran anualment sobre la base del rendiment de la temporada anterior.

-Tots els partits es jugaran entre setmana, tots els clubs seguiran competint en les seves respectives lligues nacionals, preservant així el calendari tradicional que està en el centre de la vida dels clubs.

-La temporada començarà a l’agost amb la participació dels clubs en dos grups de deu, que jugaran partits d’anada i tornada; els tres primers de cada grup es classificaran automàticament per als quarts de final. Els equips que acabin en quarta i cinquena posició jugaran un playoff addicional a doble partit. Posteriorment es jugaran playoffs de doble partit a partir de quarts per arribar a la final, que es disputarà a partit únic, a finals de maig, en una seu neutral.

Tan aviat com sigui possible, després de l’inici de la competició masculina, es posarà en marxa la corresponent lliga femenina, el que contribuirà a l’avanç i desenvolupament del futbol femení.

Aquest nou torneig anual proporcionarà un creixement econòmic significativament més gran, el que permetrà donar suport a el futbol europeu a través d’un compromís a llarg termini, que les aportacions a la solidaritat, creixin en línia amb els ingressos de la nova lliga europea. Els pagaments de solidaritat seran més grans que els actualment generats pel sistema europeu de competició i es preveu que superin els 10 000 milions d’euros al llarg del període de compromís dels Clubs. D’altra banda, la nova competició es construirà amb criteris financers de sostenibilitat, ja que tots els Clubs Fundadors es comprometen a adoptar un marc de despesa. A canvi del seu compromís, els Clubs Fundadors rebran, en conjunt, un pagament d’una sola vegada de 3.500 milions d’euros dedicat únicament a emprendre plans d’inversió en infraestructures i compensar l’impacte de la pandèmia del COVID.

Florentino Pérez, president de Real Madrid CF i President de la Superlliga, diu:“Ajudarem el futbol a tots els nivells a ocupar el lloc que li correspon en el món. El futbol és l’únic esport global en el món amb més de 4.000 milions de seguidors i la nostra responsabilitat com a grans clubs és respondre als desitjos dels aficionats.”.

Recolzant la nova lliga europea, Andrea Agnelli, president de la Juventus i Vicepresident de la Superlliga diu:“Els nostres 12 Clubs Fundadors representen milers de milions d’aficionats a tot el món. Ens hem unit en aquest moment crític, perquè la competició europea es transformi, donant a l’esport que estimem uns fonaments que siguin sostenibles per al futur, augmentant substancialment la solidaritat, i donant als aficionats i als jugadors aficionats un somni i uns partits de màxima qualitat que alimentaran la seva passió pel futbol.”.

Joel Glazer, co president del Manchester United i Vicepresident de la Superlliga, diu:“Al ’reunir els millors clubs i jugadors del món perquè juguin entre si durant tota la temporada, la Superlliga obrirà un nou capítol per al futbol europeu, assegurant una competició i instal·lacions de primer nivell, i un major recolzament financer per la piràmide del futbol en general.”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)