Premier

Premier League

Mourinho perd la recepta

El Tottenham decideix prescindir del tècnic portuguès després d’aconseguir només 2 dels últims 9 punts possibles

Com ja va passar al Manchester United, el tècnic no ha aconseguit conquerir el cor del vestidor ‘spur’

Si una cosa separa el José Mourinho dels grans resultats del que avui divaga anhelant dies passats segurament sigui la seva capacitat per convertir els vestidors en búnquers, per convertir el Mourinho irreverent de les rodes de premsa i que desafia els rivals en una figura quasi paternal quan travessa la porta d’un vestidor. “Per mi va ser quasi com un segon pare. Era una màquina, tant en el camp professional com, sobretot, personal”, ha assegurat públicament Wesley Sneijder, figura clau en aquell Inter de Milà campió d’Europa en què el tècnic portuguès va arribar fins i tot a convèncer Samuel Eto’o de jugar a la banda i, per moments, de ser més un segon lateral que un davanter. El mateix que anys enrere havia governat a la Premier League des de la seva condició d’entrenador del Chelsea, on va generar un vincle quasi indestructible amb vaques sagrades com Frank Lampard i John Terry.

Acomiadat ahir com a tècnic del Tottenham, club que va assegurar que no dirigiria mai de la vida pel seu passat a Stamford Bridge, Mou veu ara com ha perdut aquella noció de la frontera entre el que passa dins i fora d’un vestidor. La mateixa que ja el va condemnar durant els seus darrers dies al Real Madrid, on tenia soldats fidels com Álvaro Arbeloa i Xabi Alonso, però també detractors il·lustres com ara Iker Casillas. Una tendència que va repetir durant la seva etapa al Manchester United, on es va enfrontar a un dels seus referents, Paul Pogba, i que ara es repeteix al nord de Londres, on, segons les cròniques que arriben de les illes, un dels motius que han dut el president Daniel Levy a destituir-lo és la pèrdua de sintonia amb la plantilla.

“La diferència entre Solskjaer i Mourinho és que Ole mai aniria públicament en contra dels seus futbolistes”, ha denunciat en una entrevista a Sky Sports Pogba, en un sentiment que encara no ha sortit a la llum de forma explícita per part del vestidor del Tottenham, però que seria un dels motius pels quals Mourinho va perdre ahir, 17 mesos després de substituir Mauricio Pochettino el novembre del 2019, la seva condició d’entrenador dels spurs, just a sis dies que el Tottenham disputi a Wembley la final de la copa de la lliga contra el Manchester City.

Deniel Levy, cordial

“Mourinho ha hagut de conviure amb una època turbulenta i s’ha mostrat molt resistent durant la pandèmia. Per a mi ha estat un plaer treballar amb ell i sempre tindrà les portes obertes per venir al club”, va dir en el comunicat oficial d’acomiadament el president d’un Tottenham que sota la direcció del tècnic de Setúbal només va poder assolir la sisena posició en la passada Premier League i que enguany camina setè després d’haver sumat tan sols dos dels últims nou punts en disputa. Una ratxa que s’afegeix a l’eliminació recent en l’Europa League contra el Dinamo de Zagreb en què Mourinho va tornar a criticar públicament els seus futbolistes. “Estic disgustat amb la diferència d’actitud dels dos equips. Em sap greu que hagi estat el meu equip el que no ha estat capaç de plasmar els mínims que reclama un esport com el futbol”, va proclamar el portuguès, especialista a guanyar-se la fe dels futbolistes en la seva irrupció com un dels millors entrenadors d’Europa en el passat, i que avui veu com aquella vella recepta ha perdut impacte.

86
partits
ha dirigit Mourinho al Tottenham, dels quals n’ha guanyat 45, n’ha empatat 17 i n’ha perdut 24
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)