1a divisió

Aigua al vi de la tornada de públic als estadis

Futbol. El govern estatal, a través del ministre de Cultura i Esport, diu ara que el retorn de la gent no es farà “de manera immediata”

El ministre de Cultura i Esport, José Manuel Rodríguez Uribes, ha assegurat que veu “amb esperança”, tot i que “no de manera immediata”, la tornada de públic als estadis de futbol i ha sostingut que la gent tornarà quan el Ministeri de Sanitat i les autoritats sanitàries ho recomanin.

Rodríguez Uribes ha fet aquestes declaracions a València. El ministre ha recordat que, quan es va iniciar el procés de desescalada, es va signar un protocol sobre la presència de públic en les diferents disciplines esportives i ha reconegut “l’esforç enorme” que s’ha fet per mantenir les lligues de futbol i bàsquet de la màxima categoria amb els estadis buits. “Se’ns coneix com el país de la cultura segura i l’esport segur”, hi ha afegit Rodríguez Uribes, que ha insistit en el fet que ja va dir que “veia amb esperança la tornada del públic als estadis, però no la setmana que ve, perquè continuem en estat d’alarma i cal valorar la situació partit a partit, setmana a setmana.”

El ministre ha considerat, per altra banda, que “la vacunació va bé”, però cada comunitat autònoma té una situació diferent i que hi hagi públic en unes i no en altres “podria provocar algun tipus de desigualtat”, i ha defensat que el criteri ha de ser el de la “progressivitat.” Igualment, ha recordat que altres esports no professionals sí que tenen públic perquè “ens sembla que amb garanties es pot fer, i garantim la sostenibilitat d’aquests clubs”.

Els cubs, indignats

Aquesta marxa enrere per la falta d’acord amb el Ministeri de Sanitat per obrir, d’una vegada, els estadis de futbol professional a una quota reduïda de públic no ha agradat gens els clubs. Només en les competicions professionals de futbol i bàsquet no pot entrar públic. El greuge comparatiu es fa cada dia més evident: sense anar més lluny, el cap de setmana passat es va disputar el Godó amb les graderies plenes i la presència del ministre de Cultura i Esport, José Manuel Uribes.

Les pèrdues econòmiques per als clubs per no poder obrir els seus estadis al públic, encara que sigui parcialment, estan sent importants. Amb els últims partits de la temporada aspiraven a pal·liar el cop. Pel que sembla, no podrà ser.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)