3a divisió FEF

El Terrassa de moment s’haurà de guanyar l’ascens en el ‘play-off’

3a divisió. La federació no pot adjudicar la plaça del Vilafranca fins el 30 de juny, així que la promoció la jugaran els sis equips previstos sense la presència del Manresa

Tot i que no hi hagi un comunicat oficial la Federació Catalana de Futbol ja ha resolt què passarà amb el play-off d’ascens a la 2a divisió federació un cop es va confirmar que el Lleida ja no té opcions de pujar a la 1a divisió FEF i que, per tant, el Vilafranca tampoc ho podrà fer a 2a. Aquesta circumstància ha provocat que en les últimes hores el Terrassa celebrés l’ascens en xarxes socials i que el Manresa, tercer classificat del grup D, es postulés com a equip de play-off, però ni un ni l’altre tindran el que volien. I és que, segons han confirmat fonts de la federació a aquest diari, la resolució final de la FCF és que el play-off d’ascens s’haurà de jugar tal i com estava previst, amb el Terrassa, el Girona B, el Cerdanyola, el Granollers, el Sant Andreu i el Vilassar com els equips participants. De fet, la primera eliminatòria –amb un Cerdanyola-Vilassar i un Granollers-Sant Andreu– es jugarà aquest mateix cap de setmana tal i com estava previst.

El motiu pel que s’ha arribat a aquesta resolució és que el Vilafranca manté els drets esportius de l’ascens i la federació no li pot invalidar fins el 30 de juny, i és que s’ha de contemplar la possibilitat que hi hagi un descens administratiu de la 1a divisió federació per alguna sanció i això obriria la porta al Lleida per aconseguir aquesta plaça. De fet, casos en els últims anys n’hi ha molts, com van ser els del Peralada i l’Andorra , però la realitat és que el Lleida ho té pràcticament impossible per aquesta via perquè per davant seu sempre hi hauria l’Hèrcules o el Llagostera, que acabaran tercers en el seu grup de 2a B.

Amb aquesta situació sobre la taula la federació ha de fer jugar el play-off igual al Terrassa i els egarencs s’hauran de guanyar de moment l’ascens sobre la gespa, tot i que passi el que passi ja tenen gairebé els dos peus a la 2a divisió FEF. I és que les opcions del que pot passar a partir d’ara ja estan clares, perquè un cop acabi el play-off d’ascens els tres equips que tindran l’ascens al sac seran l’Europa, el Vilafranca i el campió del play-off. Al 30 de juny, quan se sàpiga si hi ha algun descens administratiu, serà quan la plaça del Vilafranca es mourà i anirà pel Terrassa, en cas de no haver guanyat el play-off, o bé al subcampió si fos el conjunt egarenc qui ja s’hagués assegurat la plaça en la promoció.

El Manresa, perjudicat

El gran perjudicat d’aquesta decisió és el Manresa, que no jugarà el play-off com a tercer del grup D tal i com demanava, per molt que el Terrassa estigui virtualment ascendit. I és que a diferència del que ha passat en altres grups, on hi ha hagut els casos del Numància B i el Còrdova B que havien de disputar el play-off i no ho faran, des de la federació espanyola i catalana s’entén que el cas del Vilafranca no és el mateix, perquè se li han de respectar de moment els drets adquirits. Uns drets que no tindria en el cas d’haver quedat tercer per darrere del Terrassa, i és que si s’hagués donat aquest cas sí que la federació hauria atorgat la plaça de play-off del Vilafranca directament al Manresa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)