Europa League

ElVila-real, campió en una històrica tanda de penals davant el United

Europa League. El partit i la pròrroga han acabat en empat (1-1), amb gols de Gerard Moreno i Cavani, i s’han xutat 22 penals, fins que De Gea ha fallat

El Vila-real és el nou campió de l’Europa League després de superar, a l’Arena de Gdansk, el Manchester United en una final molt disputada que s’ha tancat amb una tanda de penals inacabable, decidida després que De Gea falles el seu xut des dels onze metres. Gerard Moreno ha obert el marcador, a la primera part, i Cavani ha empatat, a la segona.

Des de la sacada inicial el United no ha deixat respirar el Vila-real, tot i que no ha arribat amb perill a la porteria de Rulli. De fet, ha estat l’equip groguet el que ha donat el primer ensurt, en una centrada de rabona de Bacca que Pau Torres ha rematat per damunt del travesser. El comandament del partit l’han pres els anglesos, però en el futbol el que compta són els encerts. I si hi ha un davanter que aquesta temporada estigui especialment encertat és el català Gerard Moreno que, poc abans de la mitja hora, ha confirmat el seu estat de gràcia en rematar a la xarxa, des del segon pal, una centrada de Dani Parejo des del mig del camp, en el llançament d’una falta.

Amb el marcador a favor el Vila-real ha continuat patint i resistint, gairebé a la desesperada. Sense la pilota l’equip d’Emery ho passa malament, per molt que hagi sortit amb la lliçó apresa, sabent que seria el seu rival qui portaria la iniciativa.

El cas és que s’ha arribat a la mitja part amb un 1-0 tan mentider com esperançador per als de La Plana, que han sortit millor després del descans i han fregat el segon gol en la primera arribada a l’àrea de De Gea. Qui ha trobat la xarxa rival, però, ha estat el United: Edinson Cavani ha resolt una jugada plena de rebots i refusos, després d’un servei de cantonada i, com acostuma a passar, l’equip dominador ha trobat el gol precisament quan havia afluixat el seu domini.

Esperonats per l’1-1, els jugadors de Solskjær han tornat a sotmetre el Vila-real. Bruno Fernandes, Pogba, McTominay i companyia no han parat de percudir contra la soferta defensa grogueta, en la qual ha destacat un eficaç Raúl Albiol. Emery ha esgotat els cinc canvis durant la segona part, per tal de donar oxigen al seus, i s’ha arribat al final de temps reglamentari amb el marcador empatat.

En la pròrroga el duel s’ha equilibrat. Visiblement cansats, amb només un jugador sortit des de la banqueta, els anglesos han baixat el ritme i el Vila-real ha pogut respirar i acabar millor que el seu adversari. Sigui com sigui, es podia esperar qualsevol desenllaç i, finalment, han estat els penals els que han decidit la sort de la final.