3a divisió FEF

Mor Xavier Xinxó, exsecretari general del Figueres

L’exgerent i exsecretari de la Unió Esportiva Figueres Xavier Xinxó ha mort als 75 anys. Xinxó, natural d’Anglesola, va ser una persona clau a la Unió durant l’etapa més brillant del club. Hi va estar vinculat durant 28 anys, en una etapa que va tancar amb el controvertit trasllat del club a Castelldefels per part d’Enric Flix. “Avui és un dia trist pel club per la mort de Xavier Xinxó, qui va formar part de la nostra estructura abans de la refundació essent una peça indispensable per a l’entitat. Ens afegim al condol de la família i amics”, ha comunicat el Figueres.

La feina de Xinxó al Figueres es va concentrar al despatx, primer com a vicesecretari, després com a primer gerent del club (1980) i, per acabar, com a secretari general. Va fer funcions de representació –portaveu dels clubs catalans–, a part de fer de delegat i d’assessor personal dels jugadors. De fet, va ser un referent en matèria de reglamentació i en resolució de paperassa. «He fet més miracles pel meu caràcter i manera de ser que per cap altra virtut», explicava en una entrevista a L’Esportiu el 2006. “Es tracta d’ajustar-se al reglament i de tenir mà esquerra amb els càrrecs d’organismes i empleats.” Per exemple, com a bon coneixedor del funcionament dels comitès, no presentava recursos que sabia que no podrien prosperar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)