2a divisió A

El Girona no sap encara si pot obrir Montilivi a l’afició

Res. Després que el CSD no descartés l’entrada de públic en els ‘play-off’, en el club van esperar durant tot el dia d’ahir, sense èxit, notícies dels òrgans competents

Avui podria ser el dia que Montilivi obrís les portes 452 dies després, perquè l’afició tornés a presenciar un partit del primer equip del Girona. Però també podria no ser-ho; ja que, tot i que el president del Consell Superior d’Esports (CSD), José Manuel Franco, va afirmar dilluns que la intenció de l’ens del govern estatal era que hi pogués haver públic a les graderies dels estadis durant els play-off d’ascens a primera divisió, la realitat és que avui, dia en què aquests comencen, ningú ha pres una decisió oficial al respecte. “Tant els clubs com els aficionats es mereixen tornar als estadis”, va assegurar dilluns Franco. “Ho estem fent de manera progressiva, amb molta cautela perquè la pandèmia continua entre nosaltres. Farem tot el possible i és el nostre propòsit que hi hagi espectadors en els play-off de futbol i de bàsquet”, hi va afegir. “Ja veurem en quines condicions, però intentarem arribar a un acord amb la ministra de Sanitat”, va dir el president del CSD, unes paraules que van fer posar en alerta el Girona, ja que dos dies després, ja avui, jugaria a Montilivi el primer partit de la promoció d’ascens.

Amb el protocol preparat i amb l’experiència d’haver obert l’estadi dues vegades –ho va fer el 21 de març en el partit del primer equip femení contra el Saragossa CFF (2-1 i 510 espectadors) i també en un altre matx del filial el 18 d’abril, contra l’Europa (0-1 i 487 espectadors)– , en el club blanc-i-vermell, es van activar ràpid, amb el temps apressant, atents a la resposta del Ministeri de Sanitat, l’òrgan que ha de donar l’autorització. Dilluns no hi va haver novetats, però ahir, que sí que se n’esperaven a l’entitat gironina, tampoc cap autoritat competent els va dir res. En el Girona, doncs, regna l’inquietud, ja que el poc marge de maniobra existent, a causa del temps, complica encara més l’operació logística que s’hauria d’engegar en cas de rebre avui el vistiplau de Sanitat. D’acord amb el que va dir Franco, la idea és limitar l’aforament al 30% amb un màxim de 5.000 espectadors, la qual cosa faria que a Montilivi poguessin accedir-hi 3.360 persones. En el club, però, no descarten cap escenari.

D’altra banda, si Sanitat no autoritza la mesura i manté la condició d’entrar en fase 1, la que permet als clubs de futbol professional deixar entrar gent al camp, l’Almeria encara tindria l’esperança de tenir públic dissabte en la tornada, perquè s’acostuma a revisar les dades cada dijous.

MINISTERI DE SANITAT

És l’òrgan que ha de donar l’autorització, però no s’ha pronunciat

EL TEMPS

En el Girona tenen a punt el protocol, però el poc marge de maniobra ho condiciona tot
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)