Eurocopa

El grup de la mort

Grup F. França i Alemanya, les dues últimes campiones del món, i Portugal, l’actual campiona de l’Eurocopa, mesuraran les forces amb la convidada Hongria

Si en aquesta Eurocopa hi ha un grup que posa els pèls de punta és el grup F. Un grup en què es troben les dues últimes campiones del món –França (2018) i Alemanya (2014)– i la vigent campiona d’Europa –Portugal (2016). Totes tres seleccions són en el grup de les favorites per aixecar el trofeu en la gran final de Wembley. Fer un pronòstic clar de com quedarà aquest grup és una autèntica bogeria. L’única cosa segura és que Hongria, que en l’anterior Eurocopa va assolir els vuitens de final, s’entreveu com la víctima propiciatòria. I els encreuaments amb el conjunt entrenat per Marco Rossi poden ser clau per dirimir els classificats de cara a les eliminatòries directes.

L’única sort que tenen aquests tres favorits és el nou format de competició. Enguany, els millors quatre tercers, sobre un total de sis grups, passaran a vuitens de final. Per tant, la probabilitat que passin França, Portugal i Alemanya és molt elevada i, per assegurar-se la supervivència, un bon resultat contra Hongria els facilitaria el camí.

La gran favorita

França és l’equip emblema d’aquest grup i la gran favorita per guanyar el títol. Una Eurocopa que se li resisteix des del 2000, amb aquella generació campiona del món dos anys abans. Ara, els de Didier Deschamps esperen repetir un doblet històric. De fet, el seu gran aval arriba amb la suficiència amb què va guanyar el mundial de Rússia i no cal oblidar que els gals van perdre la final de l’Eurocopa contra Portugal el 2016. És un equip guanyador, que sap patir i competir al màxim. És el rival a batre per la qualitat dels futbolistes i amb l’extra de tenir Karim Benzema. El davanter del Real Madrid, després de cinc anys absent, torna amb els bleus i és un futbolista que pot implementar, de manera exponencial, el joc d’atac de França. És un equip sense fissures i amb futbolistes de nivell en totes les seves files, la selecció més completa del campionat. Una defensa sòlida amb Kimpembe, Koundé i Varane, seguint per la medul·lar amb el físic que li donen Pogba i Kanté i una davantera espectacular amb homes com ara Griezmann, Mbappé i Benzema. Un bloc que sap jugar de memòria i conjuga físic i talent. Una selecció moderna i, sobre el paper, impermeable.

Talent a la zona ampla

Alemanya està en plena regeneració del seu futbol i està patint els canvis principal en la zona defensiva, on ha perdut potencial. L’últim tram de temporada d’Antonio Rudiguer en el Chelsea i seguint la batuta de Thomas Tuchel és un punt a favor per a l’equilibri defensiu que es necessita en una competició curta d’aquestes característiques. Low haurà d’apostar per futbolistes com ara Emre Can, Tah i Ginter, lluny del nivell dels grans defenses que ha tingut sempre el combinat germànic, i aquest és el seu taló d’Aquil·les. I a això cal sumar-hi els dubtes que van generar en l’últim mundial.

La força de la Mannschaft beu d’una gran medul·lar amb Joshua Kimmich als comandaments. El mig del Bayern està cridat a ser un dels grans jugadors del torneig i arriba en plena efervescència del seu joc. Al costat tindrà la fiabilitat de Tony Kroos, a qui s’afegeix la fantasia de Gundogan i el dinamisme d’un tot terreny com Leon Gorektza. Si la medul·lar d’Alemanya carbura, serà un rival temible per lluitar pel títol. Una medul·lar que es completa amb una zona ofensiva en què no cal perdre de vista la contundència i verticalitat d’homes com ara Sané, Havertz, Gnabryo Werner i el sempitern Müller.

El campió

Portugal té un gran equip i és l’actual campió. Manté el bloc del 2016 amb Rui Patrício, Pepe, Danilo, Guerreiro i Cristiano, però és un equip vitaminat amb una nova generació de nivell amb Bruno Fernandes, Bernardo Silva, Joao Felix, Cancelo, Ruben Días, André Silva, Diogo Jota. La barreja entre veterans i nous futbolistes contrasta amb la solidesa d’un pivot defensiu amb Carvalho i Danilo. Aquest és el contrapunt que desdibuixa un equip amb un bon tracte de pilota i potencial ofensiu capaç de tot.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)