Més futbol

La UEFA atura la sanció a Barça, Madrid i Juventus

Superlliga. En espera que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) es pronunciï sobre si hi pot haver abús de posició dominant d’aquest organisme

El procediment disciplinari de la UEFA contra els tres clubs que encara no han renunciat al projecte de la Superlliga, el FC Barcelona, el Real Madrid i el Juventus, va quedar aturat ahir. Ho va anunciar l’organisme presidit per Alexander Ceferin, en un comunicat en el qual deixa oberta una porta a la possibilitat de reprendre’l. “Després de l’obertura d’un procediment disciplinari contra el FC Barcelona, el Juventus FC i el Real Madrid CF per una possible violació del marc legal de la UEFA en relació amb el projecte de l’anomenada Superlliga, el comitè d’apel·lació de la UEFA ha decidit suspendre el procediment fins a nou avís”, es llegeix en la nota.

La decisió de suspendre, de manera temporal, el procediment contra els tres clubs ha estat presa per l’òrgan d’apel·lació de la UEFA, després de la notificació formal efectuada a aquest organisme per les autoritats suïsses, el 2 de juny, d’una ordre judicial que va ser obtinguda el 20 d’abril per l’entitat jurídica European Super League Company SL del jutjat mercantil número 17 de Madrid. Basant-se en aquesta ordre judicial, el Barça, el Real Madrid i el Juventus han mirat de protegir-se de possibles conseqüències disciplinàries relacionades amb la Superlliga.

Per precaució

La paralització de l’expedient és, en tot cas, temporal i s’ha decidit en espera que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) es pronunciï sobre la qüestió prejudicial que li ha plantejat el jutjat de Madrid, sobre si hi pot haver abús de posició dominant de la UEFA en el cas Superlliga. Amb un procediment judicial en curs i les mesures cautelars, els membres dels comitès de la UEFA que haguessin pogut adoptar algun tipus de decisió podrien haver de respondre davant la justícia civil.

La UEFA, però, no llança la tovallola, ni de bon tros. De fet, segons assegura en el seu comunicat, “continua confiant i seguirà defensant la seva posició en totes les jurisdiccions rellevants”.

DETERMINANT

L’ordre del jutjat mercantil n. 17 de Madrid ha estat clau en l’aturada del procediment

NO ES RENDEIXEN

La UEFA assegura que “seguirà defensant la seva posició en totes les jurisdiccions”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)