Eurocopa

Cuinant la sorpresa

Escòcia Rep. Txeca

ESCÒCIA:David Marshall; Jack Hendry, Grant Hanley, Kieran Tierney; Ryan Fraser o Stephen O’Donell, Scott McTominay, Callum McGregor, Andy Robertson; John McGinn, Stuart Armstrong o James Forrest; i Ché Adams.REPÚBLICA TXECA:Tomas Vaclik; Vladimir Coufal, David Zima, Ondrej Celustka, Jan Boril; Vladímir Darida, Tomas Holes o Alex Kral, Tomas Soucek; Matej Vydra o Lukas Masopust, Patrik Schick i Jakub Jankto.ÀRBITRE:Daniel Siebert (Alemanya).ESTADI:Hampden Park (Glasgow).HORA:15 h (Cuatro).

Ni Escòcia, ni la República Txeca tenen grans expectatives en un grup marcat pel poder d’Anglaterra i Croàcia. Però totes dues han arribat fins aquí, de manera que no volen renunciar al plaer de passar de fase i col·locar-se entre les millors seleccions europees. Escòcia hi arriba vint-i-cinc anys després de l’última vegada, des del 1996 en l’Eurocopa disputada, casualment, a Anglaterra. En aquella mateixa edició, la República Txeca arribava al seu sostre en un torneig d’aquest tipus com a selecció independent amb un subcampionat.

Escòcia mai ha aconseguit passar de la fase de grups en una Eurocopa. L’equip de Steve Clark està comandat per jugadors afermats en la Premier League, com ara Andy Robertson (Liverpool). McTominay (United) o Tirney (Arsenal). S’espera que els escocesos apel·lin a l’esforç defensiu, amb tres centrals, i la velocitat per les bandes per arribar en transicions ofensives. Escòcia també tindrà un aliat en el factor camp, ja que jugarà tots els partits del grup a Glasgow.

Si la República Txeca vol aspirar a donar la sorpresa, no pot deixar escapar els punts contra l’equip, a priori, més assequible de tot el grup. Les bases les té, ja que l’equip el forma l’esquelet d’un dels equips més recognoscible del panorama europeu, l’Slavia de Praga, que ha posat en perill en les últimes temporades alguns gallets en la competició continental. Tot plegat, amanit amb jugadors amb experiència en les grans lligues com ara Sourcek (West Ham), Darida (Hertha Berlín) o Jankto (Sampdoria). El conjunt de Silhavy també apel·larà a l’esforç defensiu i als contraatacs, tot i que avui, previsiblement, tindrà més la pilota que el seu rival.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)