Eurocopa

L’inici d’una nova era

Espanya Suècia

ESPANYA:Unai Simón; Marcos Llorente, Laporte, Pau Torres, Jordi Alba; Rodri, Koke, Pedri; Ferran Torres, Dani Olmo i Gerard Moreno.SUÈCIA:Nordfeldt; Lustig, Lindelöf, Helander, Augustinsson; Forsberg, Claesson, Olsson, Larsson; Isak i Berg.ÀRBITRE:Slavko Vincic (Eslovenia).ESTADI:La Cartuja (Sevilla).HORA:21 h (Telecinco).

La selecció espanyola començarà avui el seu camí en l’Eurocopa 2021, el torneig que dona el tret de sortida a una nova etapa en la història de l’equip. A Luis Enrique no li ha tremolat el pols i ha deixat a casa bona part de la vella guàrdia, donant una oportunitat a nous valors que han de marcar la pauta en l’escenari internacional en les properes temporades. Amb una mitjana de 26 anys i amb males experiències els darrers tornejos, el partit contra Suècia suposa l’inici d’una nova era.

El tècnic aposta pel seu dibuix i esquema predilecte,amb un 4-3-3, un mig del camp que busqui tenir la pilota, però, sobretot, cercant la verticalitat que l’ha caracteritzat en les experiències com a entrenador de clubs. Del mundial del 2018 només sis jugadors es mantenen en la convocatòria de Luis Enrique, a qui no li ha anat del tot bé en els partits de preparació disputats aquesta temporada. Els interrogants han aparegut amb 38 futbolistes convocats en la fase de classificació i incògnites com ara la porteria i la falta de gol. “El primer partit és per prendre-li el pols a la competició. No és fàcil, per moltes coses. Tenim esperança d’estar al nostre nivell”, manifesta el tècnic.

Suècia apareix en l’Eurocopa amb el record d’un bon paper el darrer torneig de seleccions, el mundial del 2018, però amb la baixa d’Ibrahimovic, que ha caigut de la llista per lesió. Com li va passar a Espanya en la concentració, Suècia ha estat afectada pels casos de coronavirus. Busquets no hi serà amb Espanya per aquest motiu i Kulusesvski i Svanberg no jugaran amb Suècia. A tots tres se’ls espera a mesura que vagi avançant la competició.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)