Eurocopa

Segones oportunitats

Jordi Alba ha recuperat el lloc en la selecció després d’haver superat les diferències amb Luis Enrique, presents des de l’última temporada que van coincidir en el Barça

Sense Busquets, llueix el braçal de capità

La selecció espanyola debuta, avui, contra Suècia (21 h) en l’Eurocopa del 2020, que ha mantingut la nomenclatura malgrat que es disputa ben entrat el 2021 per culpa de l’ajornament provocat per la Covid-19. El seleccionador espanyol, Luis Enrique, ha revolucionat la convocatòria i està iniciant canvis profunds amb la voluntat i la convicció que cal canviar la cara de la selecció espanyola per començar una nova etapa pensant en el futur de l’equip. Sí que segueix havent-hi clàssics, jugadors veterans mesclats amb joves. Un d’aquests amb la carrera ja feta és Jordi Alba, que ha experimentat un canvi radical en la relació amb el combinat espanyol des que se’n va fer càrrec el tècnic asturià.

Per culpa del positiu en coronavirus de Sergio Busquets i l’absència de Sergio Ramos en la llista, Alba passa a lluir el braçal de capità en una selecció en què, a l’inici de l’etapa de Luis Enrique, no era gens clar que el futbolista de l’Hospitalet tornaria a participar. La seva història és una d’aquelles de segones oportunitats. Jordi Alba és un dels pocs supervivents de la selecció espanyola que va guanyar l’Eurocopa del 2012. Fins i tot, va ser golejador en la final contra Itàlia. Va ser titular també en el mundial del 2014, en l’Eurocopa del 2016 i, de nou, en el mundial del 2018. Semblava inamovible en el combinat espanyol fins que va arribar Luis Enrique, amb qui havia mantingut diferències en el FC Barcelona en l’últim any del tècnic asturià a la banqueta. Les seves diferències es van fer molt evidents després de la derrota del Barça a París en la lliga de campions i Alba va ser un dels que van pagar els plats trencats d’aquella derrota. Luis Enrique va canviar el sistema per passar a jugar amb el 3-4-3, un fet que no va agradar gens al lateral, que ho va fer visible internament i també en públic quan es va mostrar exultant pel canvi de tècnic quan va fitxar Ernesto Valverde. “Segur que les coses em van millor que amb Luis Enrique”, va afirmar.

En les dues primeres convocatòries de Luis Enrique amb la selecció espanyola, Alba es va quedar fora i va tornar en la tercera. Quan Robert Moreno va prendre les regnes de l’equip, hi va entrar, però, amb el retorn de Luis Enrique, va desaparèixer fins que va tornar per als partits classificatoris del mundial del 2022 i la fase final de l’Eurocopa. El tècnic i el lateral semblen haver fet les paus. Luis Enrique va fer taula rasa, es va oblidar de totes les polèmiques i el va recuperar. Ara, és capità de forma temporal: “Tots esperem que torni Busquets. És vital per a nosaltres”, va dir, i es va mostrar esperançat de poder fer un bon paper en una Eurocopa en què no parteixen com a favorits però en què esperen donar la sorpresa. “Estem amb la il·lusió de fer alguna cosa gran. Després, el que passi ja es veurà. Noto moltíssima il·lusió per fer alguna cosa gran en aquesta Euro. És clar que la meva intenció és guanyar sempre el màxim possible. En la selecció són, si Déu vol, set partits. I hi influeix el factor sort”, va assenyalar.

Amb els mèrits fets aquesta temporada, Luis Enrique confiarà en la seva experiència i avui el farà sortir de titular en el debut contra Suècia. Alba està preparat. “Tots hem jugat cada tres dies,i el calendari està fet així. Personalment, estic bé, amb moltes ganes d’ajudar l’equip”, va comentar.

LES IMPRESSIONS DE JORDI ALBA

Estem amb la il·lusió de fer alguna cosa gran. Després, el que passi ja es veurà. Noto moltíssima il·lusió per fer una cosa gran
Tots sabem que el capità és Busi i volem que torni tan aviat com sigui possible. És vital per a nosaltres. Tenim moltíssimes ganes que vinguin
En nom de la selecció, donar el nostre suport a Eriksen i la seva família. Va ser un moment dur. Li donem ànims

Luis Enrique: “Els anys passen per a tots”

Aquest serà el primer gran torneig de Luis Enrique com a seleccionador espanyol. Des de l’últim mundial, el de Rússia el 2018, hi ha moltes cares noves en l’equip que entrena el tècnic asturià. “Els anys passen per a tothom. Els jugadors no són eterns. En la meva ment, no hi havia una revolució; pensava en els jugadors que s’adaptaven a la meva idea. Crec que tenim una bona barreja de joves i veterans”, va afirmar. Luis Enrique no va voler donar cap pista sobre l’equip que farà sortir d’inici avui en el debut contra Suècia a l’estadi de La Cartuja de Sevilla i va fer broma amb la calor que pot fer durant la disputa del duel. “És veritat que avui no fa tanta calor. Li ho he dit a una noia de la televisió sueca i ha rigut. En aquesta última jornada, sí que pot ser massa calorós jugar a Sevilla a dos quarts, però són els últims partits del grup i han de jugar-se a la mateixa hora tots perquè ningú no tingui avantatge.” Luis Enrique es va definir com un dels “líders” de l’equip i va recalcar que la idea serà dominar el duel a través de la possessió de la pilota.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)