Eurocopa

Polònia, amb un pam de nas

Grup E. El gol de Szczesny en pròpia porta i l’expulsió a Krychowiak en el 63’, decisius

Polònia 1 Eslovàquia 2

POLÒNIA:Szczesny, Bereszynski, Glik, Bednarek, Linetty (Frankowski, 74’), Klich (Moder, 85’), Krychowiak, Rybus (Puchacz, 74’), Zielinski (Swiderski, 85’), Jozwiak i Lewandowski.ESLOVÀQUIA:Dubravka, Pekarik (Koscelnik, 79’), Satka, Skriniar, Hubocan, Kucka, Hromada (Hrosovsky, 79’), Mak (Suslov, 87’), Haraslín (Duris, 87’), Hamsik i Duda (Gregus, 90+1’).GOLS:0-1 (18’) Szczesny (p.p). 1-1 (46’) Linetty. 1-2 (69’) Skriniar.ÀRBITRE:Ovidiu Hategan (Romania). T.G.: Hubocan. T.V.: Krychowiak, dues grogues (63’).CAMP:Estadi de San Petesburg.

Triomf de la selecció d’Eslovàquia sobre la de Polònia en el partit inaugural del grup d’Espanya. El resultat s’explica pel gol en pròpia porta del porter polonès, Wojciech Szczesny, a la primera part, i el del central eslovac Milan Skriniar, quan Lewandowski i companyia havien empatat i jugaven en inferioritat per expulsió de Krychowiak.

Tot i que no va controlar el partit, la selecció eslovaca va arribar amb perill a l’àrea de Polònia en els primers compassos. Per això, poc després del primer quart d’hora, Mak va penetrar des de la banda esquerra, superant Bereszynski, i el seu xut va colpejar el pal i l’esquena de Szczesny abans d’entrar a la porteria. Sorpresos i amb el marcador en contra, els polonesos van buscar l’empat, però no van saber desendreçar la defensa del seu rival. De fet, Eslovàquia, jugant al contraatac, va donar més sensació de perill.

Just després del descans, però, el panorama va canviar de mig a mig. D’entrada, perquè Polònia no va trigar ni 30 segons a empatar: Rybus va assistir Linnety i aquest va sorprendre el porter, Dubravka, amb un xut mossegat. Més intensos i agressius, els jugadors de Paulo Sousa van posat setge a l’àrea d’Eslovàquia. Semblava, fins i tot, que podrien aconseguir la remuntada. Fins que, en el minut 62, Krychowiak va ser expulsat, justament, en veure la segona targeta groga. Eslovàquia va aprofitar el gir de guió, per respirar i per tornar a posar-se en avantatge: en el minut 69, el central Skriniar va rematar a la xarxa un servei de cantonada després d’un refús curt de la defensa polonesa.

Amb un jugador menys, Polònia, tot i que va disposat d’un parell d’oportunitats clares en els últims minuts, no va poder evitar la derrota.