Eurocopa

Espanya no té gol

Grup E. El combinat de Luis Enrique domina clarament la selecció sueca, però no aprofita cap de les oportunitats que crea i acaba rebent alguns xiulets del seu públic després de l’empat

Espanya 0 Suècia 0

ESPANYA:Unai Simón; Marcos Llorente, Laporte, Pau Torres, Jordi Alba; Rodri (Thiago, 65’), Koke (Fabián, 87’), Pedri; Ferran Torres (Oyarzabal, 73’), Morata (Sarabia, 65’) i Dani Olmo (Gerard Moreno, 73’).SUÈCIA:Robin Olsen; Lustig (Krafth, 74’), Lindelof, Danielsson, Augustinsson; Sebastian Larsson, Kristoffer Olsson (Cajuste, 83’), Ekdal, Forsberg (Bengtsson, 83’); Berg (Quaison, 68’) i Isak (Claesson, 68’).GOLS:Cap.ÀRBITRE:Slavko Vincic (Eslovènia).TG:Lustig.PÚBLIC:12.517 espectadors a l’estadi de La Cartuja.

La polèmica i els dubtes acompanyaran la selecció espanyola tota aquesta Eurocopa. Un important sector de la premsa madrilenya i bona part de la seva afició, els que van vestits de sevillanes i matadors de toros i els que no, no han acceptat que Luis Enrique no hagi convocat per al torneig Sergio Ramos ni cap jugador del Real Madrid. Ho han rebut com una ofensa i li ho recordaran cada dia. Potser no amb noms propis, però sí discutint-li les alineacions. Sobretot si no guanya. Com ahir a l’estadi de La Cartuja, on tant Luis Enrique com alguns dels seus homes, especialment Morata, van haver d’escoltar xiulets de la seva pròpia afició, amb molts seguidors amb la samarreta de Sergio Ramos a la graderia, després que el partit acabés sense gols.

La culpa de l’empat no és de Luis Enrique. Perquè el partit va evidenciar el que ja se sabia, el que ja havia quedat clar en l’únic partit de preparació que la selecció espanyola ha disputat abans d’aquesta Eurocopa. Contra Portugal, actual campiona, l’equip espanyol va ser millor, va crear oportunitats, però es va quedar sense marcar. La selecció espanyola fa temps que ha oblidat la fúria. Busca la victòria pel camí de l’associació, però a aquest equip li falta gol. No té un davanter com Fernando Torres. Ni com David Villa. Els dos van ser fonamentals en els triomfs que van aconseguir els anys 2008, 2010 i 2012. Dues eurocopes i un mundial.

La selecció espanyola va crear unes quantes oportunitats en la primera part, però va marxar al descans amb empat a zero en el marcador. I això que Luis Enrique va alinear un onze molt ofensiu. Amb tres davanters, dos laterals profunds com Marcos Llorente i Jordi Alba i interiors que pensen més a crear que a destruir, com ara Koke i Pedri. El canari es va convertir ahir en el jugador més jove de la història de la selecció espanyola en jugar la fase final d’una Eurocopa. Poder ofensiu, però sense definició. El català Dani Olmo hauria pogut marcar un parell de vegades, una de cap i una segona amb un xut des de fora de l’àrea, però les dues vegades va topar amb el porter suec, Robin Olsen. També ho va provar Koke, però l’oportunitat més clara la va tenir Morata. Una incomprensible errada de Danielsson el va deixar tot sol davant de Robin Olsen, però el davanter del Juventus va rematar fora quan el més fàcil era fer gol. Primers xiulets per al davanter i domini sense gol en la primera part. Empat i encara gràcies. Perquè els suecs, que es van dedicar a defensar-se i a enviar pilotades a Isak, van estar a punt d’aprofitar-se de la inseguretat d’Unai Simón en una centrada que es va enverinar i entre Llorente i el pal van evitar la sorpresa després d’una xut del jugador de la Real Sociedad quan s’estava a punt d’arribar al descans.

La segona part va ser de domini absolut dels de Luis Enrique, amb només una sortida en el contraatac sueca. Berg va fallar incomprensiblement a porteria buida. Les millors oportunitats espanyoles van arribar en temps de descompte, amb el català Gerard Moreno com a protagonista, que va topar amb Olsen. Empat i xiulets. Luis Enrique haurà de tapar-se les orelles.

ELS VESTIDORS

Estic molt feliç pel debut. Si continuem jugant així, els gols arribaran. Un davanter és persona i Morata treballa
Pedri
Hem merescut més, però si no marques... No entenc per què xiulen Morata. L’afició ens ha d’animar a tots
Dani Olmo
Fem 10 partits així i en guanyem nou. Ens ha faltat el gol. Morata pot marcar tres gols dissabte i callar boques
Aymeric Laporte
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)