3a divisió FEF

La caiguda del Banyoles, dempeus i amb orgull

El Banyoles no ha pogut aconseguir el miracle de salvar la categoria i ja ha posat el punt final a la seva siseta etapa a tercera divisió, que com les dues últimes ha durat només dues temporades –en total el club acumula 25 temporades a la categoria. Han estat dues temporades complicades, per totes les situacions que ha generat la pandèmia, però els del Pla de l’Estany diuen adeu a la tercera divisió amb el cap ben alt, i és que l’equip ha lluitat fins a l’últim moment per aferrar-se a la categoria quan fa mesos que semblava pràcticament impossible lluitar per la permanència.

La temporada del Banyoles no va començar gens bé i després de deu partits –els banyolins portaven 7 punts– el club es va veure obligat a fer un canvi de rumb, apostant per la destitució de Pitu Batlle i l’arribada del jove Kiku Parcerisas. El nou tècnic no va tenir unes primeres jornades senzilles. De fet, en les segones deu jornades de la primera fase el Banyoles només va sumar un punt més que amb Pitu Batlle a la banqueta, i va tancar la primera fase amb 15 punts. En aquell moment semblava impossible que l’esperança arribés en la segona fase, però així ha estat.

Amb incorporacions que han estat grans encerts com les de Bargalló i Pimentel i l’aparició de joves de la casa com Ivan Torreblanca l’equip banyolí ha estat la gran sorpresa de la lligueta per la permanència, i és que ha acabat sumant 18 punts, només un menys que la Pobla de Mafumet tot i haver sumat només un dels últims sis punts en joc. La desgràcia que han tingut els del Pla de l’Estany és que tots els rivals directes en la lluita per la permanència –la Pobla (19 punts), el Figueres (18), el Sants (17) i el Peralada (17), els quatre que s’han salvat– han acabat signant unes xifres similars, i això ha fet impossible culminar una remuntada que hauria estat històrica.

Tot i que no hagi arribat aquesta remuntada i finalment s’hagi consumat el descens –numèricament ja es va produir la setmana passada però el recurs per la possible alineació indeguda del jugador Carles Coto feia mantenir la incertesa–, el club banyolí tanca la temporada amb la sensació d’haver-ho intentat tot fins el final, que és el que sobretot demanava la seva gent. “Vam arribar al gener i hem hagut de treballar molt i molt sense tenir temps per adaptar les nostres idees, perquè hem tingut partits sense parar, fins i tot entre setmana. Tot i això des del primer dia els jugadors han demostrat una voluntat admirable i per això hem caigut amb orgull. Sabíem que era molt difícil d’aconseguir però en aquesta segona fase s’ha demostrat la feina del club i els jugadors per tenir opcions de permanència fins el final”, comentava ahir el tècnic Kiku Parcerisas en un vídeo emès a les xarxes socials del club, en què a més tenia unes paraules pels seus jugadors i la ciutat: “No ho hem pogut aconseguir però jo com a responsable només puc sentir orgull per haver lluitat com hem lluitat i sentir aquesta comunió amb la ciutat, que ha estat de les coses més maques que he viscut. Són moments durs però estic segur que els superarem.”

LA VALORACIÓ

Només puc estar orgullós per haver lluitat com hem lluitat i sentir aquesta comunió amb la ciutat
Sabíem que era molt difícil però s’ha demostrat la feina del club i dels jugadors per tenir opcions fins el final
Kiku Parcerisas
entrenador del banyoles

El capità Èric Gispert penja les botes

Després de l’empat de diumenge contra el Santfeliuenc (1-1), la decepció que va suposar el descens no va evitar que els jugadors i el club li fessin un homenatge a Èric Gispert. El migcampista i capità del Banyoles ha jugat per sisena temporada amb el conjunt del Pla de l’Estany i acumula més de 150 partits de lliga, però amb 34 anys ha pres la decisió de penjar les botes, així que diumenge passat va disputar els seus últims minuts com a jugador. Concretament van ser deu minuts, i és que Gispert va entrar just després del gol dels visitants en el minut 80 en substitució de Toni Güell, un altre dels veterans del club –hi porta cinc temporades.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)