Eurocopa

Itàlia, imparable, escombra Suïssa (3-0)

Grup A.

La selecció italiana de Roberto Mancini és un equip eficaç, competitiu i incansable, un clar candidat a guanyar l’Eurocopa que no frena la seva marxa. Ho ha tornat a demostrar aquesta nit, davant Suïssa, amb un altre triomf contundent i indiscutible, el segon per 3-0 en els dos partits que ha disputat. Locatelli, dues vegades, i Immobile han signat els gols.

El primer protagonista del partit, però, ha estat un defensa, el capità italià, Giorgio Chiellini, que, pocs minuts després que veure com l’àrbitre li anul·lava un gol per una mà clara, en una jugada de córner, ha hagut de retirar-se lesionat. Sense el seu lider, la selecció azzurra no ha perdut el nord, ni de bon tros. De fet, un minut després que Chiellini hagi estat substituït ha arribat l’1-0. Un golàs: contracop de manual, iniciat per Locatelli, conduït per Berardi, a la banda esquerra, i culminat pel mateix Locatelli.

De Suïssa no es pot dir que no hagi mirat de tenir la pilota, una altra cosa és que la seva aposta per la pausa li hagi servit per combatre la fam dels italians. Exemple d’això és l’inici de la segona part, quan semblava que els helvètics podien tenir les seves opcions i una nova fogonada de l’equip de Mancini ha tornat a deixar la pilota a dins de la porteria de Sommer. Locatelli, un altre cop, ha estat el responsable final del gol, aquest cop amb un xut ras amb la cama esquerra , des de la frontal de l’àrea.

Itàlia té gana i competeix al màxim, des de l’últim davanter fins al porter. De fet, Donnarumma també ha tingut el seu moment, en el minut 63, amb una doble aturada magistral que ha frustrat l’oportunitat més clara dels suïssos.

El partit sempre ha estat del costat dels italians, però el seu rival no ha abaixat els braços fins a l’últim tram. Itàlia, però, no ha afluixat ni quan ha vist que el triomf no se li escapava. Segurament per això, Tolon ha recuperat una pilota molt a prop de l’àrea de Sommer i Ciro Immobile ha clavat el tercer.