Eurocopa

Dumfries fica els Països Baixos en els vuitens

Grup C. S’ha convertit en una de les sensacions del torneig. Transcendental en les dues accions clau del partit: forçar un penal, fet per Depay, i marcar un gol

Països Baixos 2 Àustria 0

PAÏSOS BAIXOS:Stekelenburg; De Ligt, De Vrij, Blind (Ake, 65’); Dumfries, De Roon (Gravenberch, 74’), Wijnaldum, De Jong, Van Aanholt (Wijndal, 65’); Depay (Luuk de Jong, 82’), Weghorst (Malen, 65’).ÀUSTRIA:Bachmann; Lainer (Grillitsch, 62’), Hinteregger, Alaba, Dragovic (Lienhart, 84’), Laimer; Ulmer, Schlager (Onisiwo, 84’), Sabitzer; Baumgartner ( Lazaro, 70’), Gregoritsch (Sasa Kalajdzic, 62’).GOLS:1-0 (11’) Memphis Depay, de penal; 2-0 (67’) Denzel Dumfries.ÀRBITRE:Orel Grinfeld. T.G.: Alaba (10’); de Roon (14’).

Els Països Baixos va segellar la seva classificació per a vuitens de finals gràcies a un triomf contra Àustria amb un gol de penal de Depay i un altre de Dumfries, una de les sensacions d’aquesta Eurocopa. El conjunt entrenat per Frank de Boer va estar molt lluny de la lluminositat que va mostrar en la seva estrena contra Ucraïna, però s’ha configurat com un equip pràctic. I el pragmatisme en els tornejos de curta durada, com ho és l’Eurocopa, és un petit tresor que cal conservar. El seu inici de competició no pot ser millor: amb les seves dues victòries ja és campiona de grup, i el partit contra Macedònia serà del tot anecdòtic.

Els Països Baixos va fent passos decidits, conscient que feia set anys que no estava en un gran torneig de seleccions. No és un tema menor, i potser és per això que De Boer utilitza mesures profilàctiques i no trenca l’equilibri d’un equip amb peces molts joves però amb un gran desplegament físic. Això l’ha portat a trencar amb el sancta santorum del 4-3-3 i cometre l’heretgia de jugar amb tres centrals. Però de moment el seu pragmatisme li està donant resultat i, a més a més, treu profit de futbolistes que estaven cridats a ser actors secundaris. Un d’aquest és Dumfries. El lateral dret d’origen caribeny s’ha configurat com una de les grans sensacions de la competició, en què ja suma dos gols i ha donat una assistència. Té potència, velocitat i determinació, i aquesta Eurocopa li servirà per sortir de l’anonimat als seus 25 anys i, ben segur, per marxar de l’Eurodivisie i abandonar el PSV Eindhoven. El seu representant, Mino Raiola, segur que s’està fregant les mans amb la seva progressió. I és que la importància del lateral en el duel d’ahir va ser cabdal. Una acció de velocitat de Dumfries

El partit es va obrir ràpidament amb un penal innocent de David Alaba sobre Dumfries. El lateral va ser víctima d’una trepitjada del nou central del Madrid. El VAR va revisar l’acció i no hi havia marge per a la discussió. Depay no va fallar des dels onze metres. L’avantatge en el marcador va donar tranquil·litat als oranje, que van gestionar amb tranquil·litat el partit durant tota la primera part, amb una Àustria que ho intentava però que no tenia aquella finor que va mostrar en la jornada inaugural contra Macedònia. El duel va quedar vist per a sentència amb el segon gol, obra de Dumfries. El minuts finals van servir a De Boer per dosificar minuts en la seva plantilla i degustar, lentament, com és la primera selecció que es classifica com a primera de grup. Ja li poden anar enviant avionetes en els entrenaments reclamant el 4-3-3. El pragmatisme del seleccionador es mantindrà fins al final del torneig. De moment la seva aposta li ha sortit d’allò més bé, tot i que el joc dels Països Baixos no és aquell futbol barroc i de possessió infinita.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)