Eurocopa

Àustria ofega Ucraïna (0-1) i és segona de grup

Grup C.

Àustria ha derrotat Ucraïna per la mínima (0-1) i ha aconseguit el segon lloc del grup C de l’Eurocopa, que l’emparellarà amb Itàlia en els vuitens de final. Els ucraïnesos s’han vist superats, especialment en la primera part, i ara hauran d’esperar si poden classificar-se amb només tres punts.

La selecció austríaca ha sortit a totes i, des de la sacada inicial, ha ofegat Ucraïna amb una pressió asfixiant en totes les línies. Amb David Alaba percudint per l’esquerra, les aproximacions a l’àrea ucraïnesa han estat constants fins que, en el minut 20, Baumgartner ha rematat a la xarxa un córner servit, precisament, pel jugador recentment fitxat pel Real Madrid.

Gairebé mitja hora ha trigat Ucraïna a fer-se present a l’àrea rival. Ha estat en una acció protagonitzada per Shapanenko i Iarmolenko. La primera part, en tot cas, ha estat absolutament per a l’equip de Franco Foda, que, abans del descans, ha pogut augmentar la diferència en el marcador amb un xut de Laimer que ha obligat a lluir-se Bushchan i amb un cara a cara errat per Arnautovic, sol davant el porter ucraïnès.

El guió ha canviat en la segona part: Àustria ha esperat, mirant de trobar espais al contracop, i Ucraïna ha portat la iniciativa, ja menys pressionada. No hi ha hagut oportunitats clares, però. Els austríacs han contingut sense gaires problemes el seu rival i han consumat un meritori triomf.