Eurocopa

Dinamarca esclata davant Rússia (1-4) i es classifica segona

Grup B.

Dinamarca ha girat el seu destí en aquesta Eurocopa golejant Rússia i classificant-se com a segona del grup B. Per l’equip danès, que s’enfrontarà a Gal·les en els vuitens, han marcat Damsgaard, Poulsen, Christensen i Mahle. Per la selecció russa, ho ha fet Dzyuba, de penal.

Els jugadors de Stanislav Cherchesov han començat controlant el partit, sense presses i esperant. El temps corria al seu favor i el 0-0 els afavoria. Fins i tot, s’han permès arribar amb perill en alguna ocasió a l’àrea danesa, amb Golovin com a protagonista. Per a Dinamarca la situació era totalment oposada: necessitaven els tres punts per aspirar als vuitens de final. Aquesta urgència i l’empenta del públic del Parken de Copenhague els ha apropat a Safonov unes quantes vegades.

La situació s’ha trencat a pocs minuts del descans, quan Damsgaard ha enviat un xut sensacional, des de la frontal de l’àrea, a la xarxa. Rússia ha perdut aleshores la seva situació de privilegi i ha hagut d’arriscar més. En la segona part, de fet, ha sortit amb més empenta, però no ha rebut bones notícies: en el minut 59, una cessió al porter de Zobnin difícil d’explicar ha permès Yussuf Poulsen marcar a plaer el 0-2.

La nit reservava encara unes quantes emocions. La primera ha arribat en el minut 70, amb el dubtós penal que el francès Turpin ha xiulat a l’àrea danesa i que Dzyuba ha transformat. La segona, en el 75, quan Bélgica ha marcat davant Finlàndia i els danesos han pujat a la segona posició. La tercera, en el 79, quan Andreas Christensen ha resolt una llarga acció d’atac a l’àrea russa, amb un xut descomunal que ha batut Safonov. La quarta, en el 82, quan Mahle ha culminat un contracop posant l’1-4 en el marcador.