1a divisió

La tornada de les lligues, amb públic als estadis

Normalitat. El Consell de Ministres ha acordat autoritzar la presència d’aficionats en l’esport professional i les restriccions d’aforament quedaran en mans dels governs autonòmics

El futbol de primera i segona divisió masculina i el bàsquet en la lliga ACB ja podran tenir públic als estadis, tal com va anunciar oficialment la ministra de Sanitat del govern espanyol, Carolina Darias. El Consell de Ministres ha decidit suprimir l’article 15.2 de la llei de la nova normalitat, que impedia que hi hagués aficionats als estadis. És el pas definitiu perquè l’esport torni als cabals previs al coronavirus després del primer tastet que va suposar que a finals del mes passat el CSD autoritzés la presència d’espectadors en esdeveniments esportius com ara la promoció a primera divisió, a Montilivi, o el play-off pel títol de la lliga ACB al Palau Blaugrana i a l’Olímpic de Badalona, que van tenir un màxim de 1.500 espectadors.

“Tornem a la normalitat quant a l’afluència de públic als estadis de la Lliga de Futbol Professional per a l’inici de la competició i també per l’ACB”, ha confirmat Darias: “Estic convençuda que és una notícia que serà molt ben acceptada pel món de l’esport.” S’espera que les competicions tornin de manera regular a finals d’agost en el cas del futbol i a finals de setembre en el cas del bàsquet. Tot i això, encara hi podria haver algunes restriccions, però aquestes seran competència exclusiva de les comunitats autònomes, que determinaran el límit d’aforament als estadis. Catalunya va autoritzar la presència de públic al final de la passada temporada en competicions no professionals.

Darias ha reconegut que als estadis a l’aire lliure no serà necessari que la gent porti la mascareta sempre que hi hagi una distància de metre i mig entre les persones, però si no és possible el seu ús serà obligatori. En el cas dels pavellons, sí que serà obligatori portar la mascareta, ja que són tancats.

LÍMITS

Es va permetre públic en la promoció a primera i en el ‘play-off’ de l’ACB

EN EL FUTBOL

No caldrà mascareta si hi ha un espai d’un metre i mig entre els aficionats

EN EL BÀSQUET

Serà obligatòria la mascareta perquè es juga en recintes tancats
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)