Eurocopa

Chiesa i Pessina salven Itàlia en la pròrroga

Vuitens. El combinat de Mancini pateix moltíssim per superar Àustria, però passa a la fase següent i ara s’enfrontarà al vencedor de l’eliminatòria entre Bèlgica i Portugal

Itàlia 2 Àustria 1

ITÀLIA:Donnarumma, Di Lorenzo, Bonucci, Acerbi, Spinazzola, Barella (Pessina, 67’), Jorginho, Verratti (Locatelli, 67’), Berardi (Chiesa, 84’), Immobile (Belotti, 84’), Insigne (Cristante, 108’).ÀUSTRIA:Bachmann, Lainer (Trimmel, 114’), Dragovic, Hinteregger, Alaba, Schlager (Gregoritsch, 105’), Grillitsch (Schaub, 105’), Laimer (Ilsanker, 114’), Sabitzer, Baumgartner (Schöpt, 90’), Arnautovic (Kalajdzic, 97’).GOLS:1-0 (95’) Chiesa. 2-0 (105’) Pessina. 2-1 (114’) Kalajdzic.ÀRBITRE:Taylor (anglès). T.G.: a Di lorenzo, Barella, Arnautovic, Dragovic, Hinteregger.ESTADI:Wembley.

Itàlia havia meravellat amb el seu futbol en la fase de grups. El combinat de Mancini havia estat un dels tres únics equips capaç de sumar el 9 de 9, juntament amb Bèlgica i els Països Baixos, però ja se sap que quan l’Eurocopa entra en els vuitens de final la pel·lícula canvia, tot el que has fet fins aleshores serveix de poc i un mal dia et pot enviar cap a casa. Això és el que va estar a punt de passar-li a Itàlia. Àustria va posar contra les cordes a una de les grans favorites.

El partit es va decantar en la pròrroga. Un gol de Chiesa i un altre de Pessina, que ja va marcar contra Gal·les, van donar la victòria a Itàlia. Chiesa va fer una gran maniobra en el primer gol. Primer va controlar amb el cap i després va fer un toc subtil amb el peu dret que va fer passar de frenada Laimer, i després va rematar creuat amb l’esquerra. El segon gol d’Itàlia va arribar després d’una pilota guanyada per Acerbi des del terra que Pessina va acabar rematant al fons de la xarxa.

Abans, en els primers noranta minuts, Immobile havia enviat un xut a la creueta (31’) i Arnautovic havia marcat per Àustria (65’), però el VAR va salvar Itàlia en aquesta acció. L’àrbitre anglès, Anthony Taylor, va anul·lar correctament el gol d’Arnautovic per fora de joc del jugador del Shangai Port després que Alaba toqués amb el cap.

Àustria, que ahir jugava per primer cop una vuitens de final, no va donar el partit per perdut ni amb el 2-0 i Kalajdzic va marcar a la sortida d’un córner en la segona part de la pròrroga (114’). Itàlia s’enfrontarà ara al vencedor de l’eliminatòria entre Bèlgica i Portugal.