Eurocopa

Primer favorit caigut

Eliminats. Després de la primera fase més prolífica de tot el torneig, els Països Baixos cauen eliminats contra la República Txeca i s’enfonsen després de l’expulsió de De Ligt (55’)

Països Baixos 0 República Txeca 2

PAÏSOS BAIXOS:Sketelenburg, Blind (Timber, 81’), Van Aanholt (Berghuis, 81’), De Vrij, Dumfries, De Ligt, Wijnaldum, De Roon (Weghorst, 73’), Frenkie De Jong, Depay i Malen (Promes, 57’).REPÚBLICA TXECA:Vaclik, Celustka, Kaderabek, Coufal, Kalas, Holes (Kral, 86’), Masopust (Jankto, 79’), Sevcik (Hloszek, 85’), Barak, Soucek i Schick.GOLS:0-1 (68’) Holes. 0-2 (80’) Schick.ÀRBITRE:Karasev.T.G.:A Dumfries i Frenkie De Jong, pels Països Baixos, i a Coufal, per la República Txeca.T.V.:A l’holandès De Ligt (55’), per vermella directa.

La placidesa d’una primera fase en què va ser l’equip més golejador de tot el campionat (amb ple de punts inclòs) no ha servit per a res. Els Països Baixos han quedat eliminats de l’Eurocopa després d’un partit horrible contra la República Txeca en què van tenir molts problemes per enderrocar el mur rival i que va acabar afectat per l’expulsió de De Ligt a inici del segon temps.

Els Països Baixos van començar posant pressió sobre la porteria de Vaclik amb diverses oportunitats de gol, la més destacada de què va ser de De Ligt en una centrada de Blind en què el central no va trobar la porteria del rival. Els txecs també van tenir alguna oportunitat abans del descans, però tota l’acció es va centrar en la segona meitat, que va començar amb l’oportunitat més clara del partit per a l’equip de De Boer: jugada individual de Malen, amb autopassada inclosa, que va decidir intentar driblar Vaclik, sense èxit.

Només cinc minuts després es va produir la jugada que va canviar tot l’enfrontament. Lluita a l’espai entre Schick i De Ligt que va acabar amb el defensa central picant amb la mà la pilota per evitar l’avantatge del davanter. La targeta groga mostrada per Karasev es va convertir en una vermella a instàncies d’una revisió en el monitor i els Països Baixos van desaparèixer del partit. Ho van mostrar en una pilota aturada en què Holes es va emportar la prolongació per col·locar la primera diana de l’enfrontament. A deu minuts per acabar, les ganes del migcampista es van imposar i va servir el gol a Schick que va definir amb encert amb la cama esquerra.