Eurocopa

El campió entrega la corona

Eurocopa. Portugal cau víctima d’un solitari gol de Thorgan Hazard i no podrà revalidar el títol que va aconseguir el 2016 a París; Bèlgica avança i jugarà divendres contra Itàlia a quarts

Bèlgica 1 Portugal 0

BÈLGICA:Courtis, Meunier, Alderweireld, Verthonghen, Vermaelen, Thorgan Hazard (Dendoncker, 95’), Witsel, Tielemans, De Bruyne (Mertens, 48’), Eden Hazard (Carrasco, 87’) i Lukaku.PORTUGAL:Rui Patricio, Diogo Dalot, Ruben Dias, Pepe, Raphäel Guerreiro, Palhinha (Danilo Pereira, 78’), Renato Sanches (Sérgio Oliveira, 78’), João Moutinho (João Felix, 56’), Bernardo Silva (Bruno Fernandes, 56’), Cristiano Ronaldo i Diogo Jota (André Silva, 70’).GOLS:1-0 (42’) Thorgan Hazard.ÀRBITRE:Felix Brych (alemany). Targeta groga a Vermaelen, Alderweireld, Pepe, Diogo Dalot i João Palhinha.ESTADI:La Cartuja (Sevilla).

La campiona d’Europa no podrà revalidar el títol. Tot just començar, Bèlgica va enviar a la lona Portugal. Sense un partit extraordinari i optimitzant un únic gol de Thorgan Hazard, la selecció dirigida pel català Robert Martínez va acabar doblegant un conjunt lusità que ho va intentar en la segona meitat, que va estavellar fins i tot una pilota a la fusta, però que ja no va poder eludir l’eliminació. Ara, els belgues, a la recerca del seu primer gran títol de seleccions, es veurà les cares amb Itàlia divendres vinent a Munic per una plaça en la semifinal.

Després que li funcionés força bé contra França, Fernando Santos va mantenir el 4-3-3 amb Renato Sanches i João Moutinho com a interior i va completar la transformació del seu mig del camp entregant la titularitat a João Palhinha, de gran temporada a l’Sporting Clube de Portugal, campió de lliga. I com era previsible, Robert Martínez va retornar galons a Youri Tielemans per alliberar una mica més la posició de Kevin de Bruyne.

I també en una línia editorial previsible, La Cartuja va assistir a un partit que va despertar amb Portugal cedint la iniciativa a Bèlgica, tancant molt els espais entre línies, ofegant les zones on De Bruyne sol ser determinant i explotant els espais davant qualsevol pèrdua, com una transició ràpida en què Diogo Jota va disposar d’una pilota franca que va rematar massa desviada amb la cama esquerra.

Per moments monòton, amb els diables rouges amb dificultats per trobar fluïdesa, la nit va despertar al límit del descans amb una fuetada de Thorgan Hazard que Rui Patricio no va mesurar bé i va acabar al fons de la seva porteria. Això va premiar la voluntat de manar de l’equip de Robert Martínez i va canviar el paradigma de partit a la vigent campiona d’Europa.

A la força, necessitada pel gol de Thorgan Hazard i amb l’amenaça del cronòmetre, Portugal es va mostrar molt més incisiva en la segona meitat, amb Fernando Santos cremant naus donant entrada a futbolistes ofensius com ara Bruno Fernandes, André Silva o João Felix. Encara que d’una manera força primària, buscant molta pilota directa i centrades laterals, va aconseguir incomodar els voltants d’un Thibaut Courtois que en el tram final va repel·lir amb encert una potent rematada de cap de Ruben Dias i que també va gaudir de la complicitat dels pals amb una rematada amb la cama dreta de Rapael Guerreiro que va impactar amb la base de la fusta. Aquesta va ser l’ocasió més clara d’un Portugal que va acabar el partit posant centímetres a l’àrea, amb Pepe acompanyant la presència de Cristiano i d’André Silva, però que ja no va poder foradar la porteria d’un sobri Courtois, sempre garantia per a una Bèlgica que sense la seva versió més exuberant avança en el torneig.

POCA PUNTERIA

23
rematades
va intentar Portugal en el partit, de les quals només 4 van anar entre els tres pals
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)