Territorial

JOAN SOTERAS

PRESIDENT DE LA FEDERACIÓ CATALANA

“Als presidents dels clubs els hem d’escoltar”

Després d’uns mesos molt convulsos per la Covid-19 i les crítiques d’alguns clubs, Soteras posa la seva gestió a examen en l’assemblea de la federació, a Blanes

El president afirma estar tranquil i content amb la feina feta

Amb mi, portem la transparència com a bandera. Estem ben connectats amb Madrid i estem molt bé econòmicament

A falta d’un any per a les eleccions a la presidència de la FCF, s’està articulant una oposició molt agressiva en contra de Joan Soteras (Sabadell, 1948) que el president de la catalana pretén resistir. Avui viurà una assemblea on vol ensenyar que el seu mandat és fort.

Ha acabat una temporada amb molts interrogants. Quina valoració en fa?
Ha estat una temporada atípica i complicada. La preocupació va ser màxima al principi perquè no sabíem quan podríem tornar a la competició però van passar els mesos i vam poder tornar a competir. Vam tenir l’habilitat en l’anterior assemblea de clubs d’aprovar que la temporada fos vàlida si se’n jugava un 50%, amb la qual cosa hi hauria ascensos i descensos.
A més, estan entregant els primers desfibril·ladors...
Jo crec que és la gran notícia del curs, el fet que, juntament amb la Fundació La Caixa, la Fundació Leo Messi, la Fundació FCF i Cardio SOS, tots els camps de futbol i pavellons estaran cardioprotegits. Hauríem de parlar més d’això perquè salva vides en lloc de tantes coses negatives.
Està content amb el desenllaç de la segona catalana? Se’n va parlar molt...
Va ser un torneig atípic perquè no es va poder disputar ni una volta; el nombre de clubs era supernumerari i entràvem en dates molt llunyanes. Però la copa va tenir una gran acollida i ha estat un èxit total. Els clubs estan molt contents.
Espera una assemblea moguda?
Normal i tranquil·la. Conec els presidents dels clubs, fa dos mesos que volto per Catalunya i tenim el suport d’un 99% d’ells. Imperarà la coherència, la tranquil·litat i s’aprovarà el que s’hagi d’aprovar. L’assemblea és sobirana i s’ha d’explicar tot. Tots els presidents tindran la informació de primera mà.
Un 99% dels clubs són molts...
La meva gestió està marcada per la transparència i l’honestedat, sempre, tant aquí com en tots els llocs en els quals he estat. Als presidents ens els hem d’escoltar i jo estic obert a qualsevol suggeriment. Però se m’han de fer en persona, no per missatges a la premsa. Hem entrat en un terreny perillós, amb manipulacions i mentides, però jo allargaré la meva mà a tots els clubs.
Com interpreta els atacs públics que està rebent a través d’alguns sectors de la premsa? Continua pensant que estan dirigits per l’expresident Subies?
Es pot interpretar de moltes maneres. Crec que hi ha gent que vol tornar a tenir la federació al servei d’unes persones que hi han estat i crec que no és bo ni sa per a la federació. Ells creuen que la fórmula és desestabilitzar, però a mi no em posaran nerviós. La federació està sanejada econòmicament i socialment, una altra cosa és que hi hagi manipulacions intentant fer creure el contrari dient mentides però no entraré a discutir i encara menys en l’assemblea. Per tant, estarem tots tranquils.
Vostè ha incrementat els sous dels seus afins i ha col·locat familiars com aquestes informacions suggereixen?
L’única persona que posava familiars i afins era l’anterior president [Subies]. Els que ho denuncien s’han equivocat de president, perquè era l’anterior. Fins i tot va posar familiars que estaven en nòmina de la federació i que no van trepitjar-la mai. I tot això estava emparat per l’anterior administrador general [José Domingo Valls]. En els meus tres anys només he pujat el sou a dues persones: una, al secretari general perquè era una vergonya el sou que li van posar els que ara volen tornar. Vaig posar una xifra que era la normal per a un càrrec d’aquest tipus. I l’altra, al senyor José Miguel Calle, que des del 2021 fa dues feines, la de director general i al comitè del futbol sala. Això no ha agradat a tota aquesta colla que van espoliar i manipular la federació. Només he apujat aquests dos sous, en canvi l’antic president [Subies] en el seu dia en va apujar uns quants i ho va fer una setmana o quinze dies abans de marxar.
També hi ha molt soroll sobre el seu sou...
S’hauria de dir el que jo he estalviat a aquesta casa. Pel meu sou, encara he sortit barat per l’estalvi que he generat a la federació. Amb mi hi ha corrupció zero. En l’assemblea se sabrà que tot el terra que hem trepitjat és una herència de l’anterior president i de l’anterior administrador general.
Ha trobat indicis perquè la Federació Catalana es personi com a part afectada en el cas Soule?
Està aprovat per la junta directiva i ara l’assemblea ho ha d’aprovar o no. La intenció és presentar-nos-hi per denunciar el desfalc de diners que va haver-hi en aquesta federació per part de l’anterior president i fer que els diners que van sortir il·legalment siguin retornats. I aniran a parar directament als clubs.
Es presentarà a la reelecció?
Soc a les mans dels clubs, en aquests dos mesos he vist que n’hi ha molts que volen que continuï. Ells tenen clar que amb mi portem la transparència com a bandera. A més, estem ben connectats amb Madrid i estem molt bé econòmicament.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)