Eurocopa

L’estiu de la seva vida

Harry Kane és el principal estilet de la selecció anglesa, que vol trencar la seva mala ratxa guanyant un gran torneig per primer cop en 55 anys

El davanter afronta el repte més gran de la seva carrera al mateix temps que es viu un estira-i-arronsa intens sobre el seu futur

Harry Kane (Londres, 1993) té una oportunitat única. Amb 28 anys, pot liderar la seva selecció cap al primer gran títol de seleccions des del Mundial del 1966. La final contra Itàlia suposarà el partit més important en la carrera del davanter, que d’altra banda està vivint una gran batalla fora dels terrenys de joc al voltant de la seva figura. El Tottenham, el seu equip, el vol retenir tant sí com no davant les pressions del Manchester City, que pretén apuntalar la seva davantera amb ell per refermar-se com el gran favorit per assolir la Champions de la temporada que ve.

La narrativa era fàcil: un pobre inici d’Eurocopa coincidia amb les discussions entre els dos clubs, el seu, el Tottenham, i el principal pretendent, el City. “Absolutament, no”, va respondre Kane a la pregunta de si tot aquest soroll extern estava afectant el seu rendiment. “Entenc l’especulació des del punt de vista dels mitjans de comunicació, però estic concentrat en la meva feina aquí.” Els tres primers partits de la primera fase no van ser gens bons per a Anglaterra i el davanter estava cultivant una sequera que amenaçava de posar fi a les esperances de tot un país cap a l’Eurocopa somiada: aquella que comença i acaba a Wembley. El partit contra Alemanya ho va desfermar tot, el davanter començava un idil·li amb el gol perllongat en els quarts de final contra Ucraïna i en les semifinals contra Dinamarca, en què va anotar el gol decisiu per donar la victòria al seu equip (2-1). En total, han estat quatre les dianes en els sis partits que ha disputat mentre les converses sobre les negociacions entre els Spurs i el City es disparen.

Guardiola diu que no

“Amb els preus que demanen és impossible. Nosaltres no podem pagar això. Tots els clubs tenen una mala situació econòmica i nosaltres no som una excepció”, ha admès Pep Guardiola recentment en una entrevista a TV3. L’estira-i-arronsa entre els dos clubs és evident, ja que el City busca un davanter centre que pugui afegir més pólvora a un atac necessitat d’un davanter centre pur d’elit. Algunes informacions han publicat que Kane ha demanat informalment al seu equip que el deixi sortir aquest estiu, però el Tottenham busca una oferta superior als 115 milions d’euros que ha ofert el City. De fet, un canvi en les oficines de White Hart Lane, amb l’entrada de Fabio Patarici com a director tècnic, dificulta la sortida del davanter, que va signar un acord el 2018 per sis anys més, a raó de 12 milions d’euros per temporada: “Mantenir-lo no és només el meu objectiu, és el nostre objectiu com a club”, ha explicat Paratici en una entrevista a Sky Italia: “No he parlat amb ell perquè és a l’Eurocopa, però hi haurà temps per fer-ho.” De moment, té feina intentant guanyar una Eurocopa.

12
milions d’euros
cobra Harry Kane per temporada, segons el seu contracte amb el Tottenham, que s’acaba el 2024.
115
milions d’euros
és l’oferta que ha refusat el Tottenham procedent del City.
4
gols
ha marcat aquesta temporada en sis partits disputats amb Anglaterra.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)