Copa Amèrica

Messi trenca el malefici

Copa Amèrica. Un gol d’Ángel di María dóna el títol a la selecció argentina i a l’astre de Rosario, que a la cinquena final aixeca una copa amb el seu país

Argentina 1 Brasil 0

ARGENTINA:Emiliano, Martínez, Montiel, Cuti Romero (Pezzela, 79’), Otamendi, Acuña, Paredes, De Paul, Lo Celso (Tagliafico, 63’), Di María (Exequiel Palacios, 79’), Messi i Lautaro Martínez (Nico Gonzalez, 79’).BRASIL:Ederson, Danilo, Marquinhos, Thiago Silva, Renan Lodi, Casemiro, Fred (Roberto Firmino, 46’), Lucas Paquetá, Everton (Vinicius Junior, 63’), Richarlison i Neymar.GOLS:1-0 (22’) Di María.ÀRBITRE:Néstor Ostojich (uruguaià).ESTADI:Maracana (Rio de Janeiro).

L’Argentina és campiona d’Amèrica 28 anys després. Leo Messi ja té la seva corona vestit d’albiceleste. I l’ha aconseguit en el millor escenari possible, al Maracanã i contra l’eterna rival, una Brasil que ha caigut víctima d’un gol d’Ángel di María en la primera meitat, suficient per alliberar el crit argentí, que per fi veu com la seva gran llegenda, a la cinquena, aixeca un títol amb la samarreta del país.

En un partit d’entrada molt friccionat, de circulació lenta de pilota i entrades força dures, especialment una de Nicolás Otamendi sobre Lucas Paquetá, als dos equips els ha costat governar els esdeveniments i tan Neymar com Leo Messi han tingut dificultats per entrar en joc. En un partit sense clar dominador, però, ha estat una errada de Renan Lodi el que ha desencadenat que la final s’obrís, amb una pilota creuada de Rodrigo de Paul que el lateral de l’Atlético de Madrid ha estat incapaç d’interceptar, deixant la pilota franca perquè Ángel di María, veient Éderson a mitja sortida, inaugurés el marcador amb una definició subtil.

Veient que el seu equip no se’n sortia, incapaç de generar grans ocasions de gol, Tite ha fet entrar Roberto Firmino al descans per intentar fixar els centrals i alliberar més la posició d’un Neymar que ho ha intentat amb insistència, sent objecte de falta en reiterades ocasions i generant les poques ocasions que ha generat el Brasil, sobretot una acció en què ha assistit a Richarlison que, massa escorat, ha topat amb el Dibu Martínez.

El porter de l’Aston Villa, fonamental en la tanda de finals de la semifinal, ha comparegut també en el tram final per posar una mà salvadora a una rematada de Gabigol i exhaurir les esperances d’una selecció del Brasil que ha vist com l’Argentina acabava materialitzant un nou maracanazo.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)