Eurocopa

Itàlia s’emporta el títol als penals

Itàlia s’ha proclamat campiona de l’Eurocopa després de vèncer Anglaterra en la final. El temps de regulació i la pròrroga han deixat un marcador d’empat (1-1) però en la tanda de penals, després d’un seguit d’errades, Donnarumma ha aturat el penal decisiu.

El primer temps ha quedat marcat per la diana matinera de Shaw, en el minut 2. Trippier, des de la banda dreta, ha enviat la pilota al segon pal i Shaw ha batut Donnarumma en el pal curt. A partir d’aquí, l’equip de Southgate ha imposat el seu ritme en el partit gràcies a la seva aposta defensiva, amb tres centrals i dos carrilers, que ha fet anar de corcoll al seu rival. Itàlia, d’altra banda, ha tingut ben poques oportunitats, només una acció de Chiesa que ha sortit desviada a finals del primer temps.

En la segona meitat, Itàlia ha començat a capgirar la tendència del partit, ha aglutinat molt més la pilota i ha fet que els anglesos reculessin. Han començat a caure oportunitats fins que en un servei de cantonada, una sèrie de rebots han afavorit Bonucci que ha empatat el partit. Itàlia ha continuat creixent en el partit, no ha deixat que el seu rival s’apropés a la porteria rival però les forces i els temors han fet acte de presència i el partit ha desembocat en la pròrroga i els penals on Itàlia ha estat més encertat.