1a divisió

Florentino escorxa els mites

Es fan públiques unes converses del president del Madrid ridiculitzant Casillas i Raúl

Pérez va abandonar la presidència del Madrid el 2006 per la seva mala relació amb el vestidor, i ara tot surt a la llum

Florentino Pérez s’ha caracteritzat pel fet de ser el president més reeixit de la història del Real Madrid. Però tampoc li ha tremolat el pols quan ha plantat cara a llegendes del seu propi club; l’última, en el circ de la no renovació de Sergio Ramos. La seva oposició a figures que han intentat allargar la seva vida en l’equip ha fet un pas més amb la publicació d’unes declaracions fetes entre el 2006 i el 2008 en què ridiculitza llegendes blanques, com ara Iker Casillas i Raúl González Blanco.

Florentino Pérez va arribar a la presidència del Madrid l’any 2000, després de perdre les eleccions contra Ramón Mendoza per un marge escàs el 1995. La seva victòria va quedar refermada el 2004, quan va aconseguir el 94% dels vots i va inaugurar l’era dels galàctics, amb Zidane, Ronaldo, Beckham i Luis Figo. La seva gestió també serà recordada pels favors obtinguts per la requalificació dels terrenys de la Castellana, pels quals el club va ingressar 500 milions d’euros i va eixugar un deute que hauria pogut posar fi a l’entitat. El 2006, però, Pérez va decidir abandonar el vaixell, cremat per una deriva esportiva i institucional. “He malcriat la plantilla”, s’excusava Pérez aleshores. Quinze anys després, El Confidencial publica unes converses privades del president del Madrid que posen sal i pebre a la mala maror amb una part important de la seva plantilla; en concret, contra Raúl González Blanco i Iker Casillas. “Les dues grans estafes del madrid són primer Raúl i després Casillas”, va dir Florentino, en unes cintes que daten del 2006. “Casillas no és un porter per al Real Madrid, què vols que et digui. No ho és. No ho ha estat mai. Ha estat la gran errada que hem tingut. El que passa que [s’atura la gravació] l’estimen, parlen amb ell, no ho sé... El defensen tant... Bé, ell és una de les grans estafes, i la segona és Raúl.”

Tant Raúl com Casillas ocupen actualment llocs de responsabilitat en el Madrid. L’exdavanter és entrenador del Madrid Castilla –el segon equip– i el porter és vicepresident executiu de la Fundació del Madrid. Cap d’ells ha fet un comunicat sobre les declaracions destapades pel diari digital. “Els jugadors són molt egoistes, no s’hi pot comptar per a res. I qui hi compti s’equivoca. Et deixen tirat, és una ximpleria. Jo tinc un concepte dels jugadors horrible”, va manifestar Florentino en aquestes declaracions. De Ronaldo Nazário va dir que era un “barrut”, mentre que de Zidane i de Beckham va dir que eren “bons paios”.

“És un paio molt curt”

Casillas ha sortit molt malparat de la conversa privada de Florentino. “Jo hi tinc una molt bona relació”, diu sobre el porter: “A Casillas ja s’ha vist que un altre porter és millor que ell. Pobre home, no té dos dits de front. No et preocupis. Jo el conec perfectament bé. És un paio sense cap... vaja, és molt curt. I, a més, es nota quan es porta millor o pitjor amb la xicota; es nota, està com absent. És com un nen petit, com un xaiet, com un ninot. Una cosa infantil”, manifesta en les declaracions el president blanc.

Els jugadors són egoistes; no s’hi pot comptar. I qui hi compti s’equivoca. Jo tinc un concepte d’ells horrible
Casillas no és un porter per al Madrid. No ho ha estat mai. Ha estat la gran errada que hem tingut nosaltres. Però l’adoren i l’estimen
[Casillas] és una de les grans estafes; i la segona és Raúl. Les dues grans estafes del Madrid són primer Raúl i després Casillas
[Casillas] és un paio molt curt. A més, es nota quan es porta millor o pitjor amb la xicota. És com un xaiet, un ninot. Una cosa infantil
[Sobre Raúl] És dolent; es pensa que el Madrid és seu. [Sobre Ronaldo Nazário] És un barrut. [Sobre Zidane] És un paio magnífic

El Madrid creu que tot forma part d’una conspiració

Florentino Pérez va defensant-se, com és habitual, utilitzant els mitjans oficials del Real Madrid. Amb un comunicat signat per ell mateix, el president blanc creu que tot obeeix a una conspiració perquè ell ha estat un dels principals instigadors de la Superlliga Europea. “Que [aquestes frases] es reprodueixin ara, després de tants anys des que van tenir lloc, entenc que obeeix a la meva participació com un dels promotors de la Superlliga”, afirma Pérez, i diu, a més, que ha posat aquest article en mans dels seus advocats i no descarta accions en contra d’aquells que han publicat les declaracions.

Moltes d’aquestes frases van ser recollides en el llibre del periodista José Antonio Abellán (foto), a qui Florentino acusa d’haver-les enregistrat i voler-ne treure profit. “Les frases reproduïdes es pronuncien en converses gravades clandestinament per José Antonio Abellán, que fa molts anys que les intenta vendre, sense èxit. Sorprèn ara que, tot i el temps que ha passat, les reculli avui el diari El Confidencial”, manifesta el màxim mandatari del Madrid, que també es defensa: “Són frases de converses tretes de l’ampli context en què es van produir”, assegura.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)